Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamuru Ayranlı Kabaran Pırasalı Mayasız İpek Gözleme (Tadına Doyum Olmaz )

Hoş geldin! mujdatk tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Hamuru Ayranlı Kabaran Pırasalı Mayasız İpek Gözleme (Tadına Doyum Olmaz )
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hamuru-ayranli-kabaran-pirasali-mayasiz-ipek-gozleme-tadina-doyum-olmaz.jpg

Hamuru Ayranlı Kabaran Pırasalı Mayasız İpek Gözleme (Tadına Doyum Olmaz ) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı ayran, yoğurt suyu yada ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 yada 7,5 su bardağı un
İç harcı;
  • 4 yada 5 adet pırasa
  • 2 tane havuç
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzerine sürmek için :
  • Bir ölçü tereyağı yada sıvı yağ

Hamuru Ayranlı Kabaran Pırasalı Mayasız İpek Gözleme (Tadına Doyum Olmaz ) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar, açması kolay hamuru ayranlı mükemmel lezzetli kabaran bir gözleme denemeye ne dersiniz? Çabucak tarife geçelim;
  1. Öncelikle kaseye 3 su bardağı sulu bir ayran ya da içinde biraz yoğurt bulunan yoğurt suyu ya da ılık suyu alalım.
  2. Üzerine 4 su bardağı unu eleyerek koyalım ve. Spatula ile karıştırılarım. Akabinde geri kalan unu eleyerek tuzla birlikte atıp 5 dakika yoğuralım. Ele hafif yapışan ve sünen bir hamur olunca üzerini örterek 10 dakika özdeşleşmesi için dinlendirelim.
  3. Bir yandan pırasaları yıkayıp üzerindeki kabuğu bir katını alalım. Başlarını keselim. Ortadan ikiye ayırıp incecik doğrayalım.
  4. Doğranan pırasaları su dolu kaba alalım. Havuçları rendeleyelim.
  5. Pırasaları süzdükten sonra tavaya biraz zeytinyağı alarak pırasaları ve havuçları içine atıp soteleyelim. Akabinde baharatları atıp biraz çevirip alalım.
  6. Hamuru tezgaha almadan un serpip ele yapışan halini de toparlayalım ve yumuşak bir hamur yapalım.
  7. Bıçak ya da kesecekler yumurta büyüklüğünde bezeler ayıralım.
  8. Bir bezeyi alalım. Altına ve üstüne un attıktan sonra tavanızın boyutunda ince olacak biçimde fotoğraftaki üzere açalım. Şayet oklava ile açmakta zorlanırsanız hamuru azıcık açınca kenarlarından tutarak yanlara çekerek açın incecik olur.
  9. İçinin yarısına içten koyduktan sonra çibörek üzere kapatıp elimizle kenarlarına bastıralım.
  10. Hayli fazla ısınan yağsız tavaya hamuru koyalım. Üst tarafına biraz tereyağı gezdirin ya da fırça ile sıvı yağ sürün. Çabucak alta çevirin.
  11. Akabinde üst tarafına yağ sürüp alt taraf renk alınca çevirin.
  12. Tüm hamura tıpkı süreci uygulayın.
Şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt