Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
hamur-kizartmasi.jpg

Hamur Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un

Hamur Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yoğurma kabına süt, yoğurt ve yumurtayı alıp çırpalım.
  2. Tuz ,kabartma tozu ve azar azar unu ek edip yoğurmaya başlayalım.
  3. Hafif ele yapışan lakin toparlanabilen bir hamur elde edelim.
  4. 15 dakika dinlendirelim.
  5. Düz bir yeri hafif unlayalım ve hamuru oklava ile açalım.
  6. Ne kadar ince olursa o kadar hoş kabarır. Kalın açmayın hamur pişmez çiğ kalır.
  7. Çay bardağı ile yuvarlak ya da bıçak ile keserek kare haller verebilirsiniz.
  8. Bol kızgın yağda önlü gerili pişirelim.
Hamur Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt