Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamur Kızartması

Hamur Kızartması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
MALZEMELER

Hamuru için:

1 adet küçük boy yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 2,5 su bardağı un Peynirli iç harcı için:

200 gram yağsız beyaz peynir (ya da lor peyniri) 12 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 12 demet maydanoz Kızartmak için:

2 su bardağı ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, suyunu süzdürdüğünüz yoğurt, zeytinyağı ve karbonatı derin bir kapta karıştırın Elenmiş un ve tuz karışımını yavaş yavaş katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi elinizle karıştırarak yoğurun Ele yapışan bir hamur olduğu için yoğurma işlemi esnasında ellerinizi unlayın Toparlanan hamuru, oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletin Peynirli iç harcı için; ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve incecik kıyılmış maydanozu ayrı bir kapta harmanlayın Ayçiçek yağını derin bir tencerede, orta ateşte kızdırın Ellerinizi yağladıktan sonra dinlenen hamurdan kopardığınız yumurta büyüklüğünde hamur parçalarının içerisine hazırladığınız peynirli iç harçtan yerleştirin Avuç içinizde hazırladığınız ve yassı bir şekilde hazırladığınız peynirli hamurları kızgın yağda renk alana kadar arkalı önlü ters çevirerek kızartın Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz hamurları, sıcağı sıcağı sevdiklerinizle paylaşın


 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt