iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Hamuru için:
1 adet küçük boy yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 2,5 su bardağı un Peynirli iç harcı için:
200 gram yağsız beyaz peynir (ya da lor peyniri) 12 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 12 demet maydanoz Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, suyunu süzdürdüğünüz yoğurt, zeytinyağı ve karbonatı derin bir kapta karıştırın Elenmiş un ve tuz karışımını yavaş yavaş katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi elinizle karıştırarak yoğurun Ele yapışan bir hamur olduğu için yoğurma işlemi esnasında ellerinizi unlayın Toparlanan hamuru, oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletin Peynirli iç harcı için; ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve incecik kıyılmış maydanozu ayrı bir kapta harmanlayın Ayçiçek yağını derin bir tencerede, orta ateşte kızdırın Ellerinizi yağladıktan sonra dinlenen hamurdan kopardığınız yumurta büyüklüğünde hamur parçalarının içerisine hazırladığınız peynirli iç harçtan yerleştirin Avuç içinizde hazırladığınız ve yassı bir şekilde hazırladığınız peynirli hamurları kızgın yağda renk alana kadar arkalı önlü ters çevirerek kızartın Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz hamurları, sıcağı sıcağı sevdiklerinizle paylaşın
Hamuru için:
1 adet küçük boy yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat 2,5 su bardağı un Peynirli iç harcı için:
200 gram yağsız beyaz peynir (ya da lor peyniri) 12 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 12 demet maydanoz Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, suyunu süzdürdüğünüz yoğurt, zeytinyağı ve karbonatı derin bir kapta karıştırın Elenmiş un ve tuz karışımını yavaş yavaş katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi elinizle karıştırarak yoğurun Ele yapışan bir hamur olduğu için yoğurma işlemi esnasında ellerinizi unlayın Toparlanan hamuru, oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletin Peynirli iç harcı için; ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve incecik kıyılmış maydanozu ayrı bir kapta harmanlayın Ayçiçek yağını derin bir tencerede, orta ateşte kızdırın Ellerinizi yağladıktan sonra dinlenen hamurdan kopardığınız yumurta büyüklüğünde hamur parçalarının içerisine hazırladığınız peynirli iç harçtan yerleştirin Avuç içinizde hazırladığınız ve yassı bir şekilde hazırladığınız peynirli hamurları kızgın yağda renk alana kadar arkalı önlü ters çevirerek kızartın Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz hamurları, sıcağı sıcağı sevdiklerinizle paylaşın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.