Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket yaş maya ve ya 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Aldığı kadar un (4 su bardağı un kullandım ben )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıvı yağ
Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su ,maya ,şeker bi kaba alınır karıştırılır 5 dk dinlendirin.
- Dinlenen karışıma zeytinyağ ekleyip çırpın .
- 3. 5 su bardağı un ve tuzu ekleyin karıştırın .
- Kalan unuda ekleyip 10 dk yoğurun.
- Hamuru bir kaba koyup üstünü örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın (ben akşamdan yapıyorum sabah pişiriyorum )
- Dinlenen hamuru tezgaha alın elinizi yağa batırıp yuvarlak formda açın yuvarlak bir kalıpla kesin (ben oğluma kestirdim )
- Geniş bir tavaya yağı alın kızdırın. İçine hamurları tek tek atın artlı önlü pişirin servise hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.