Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamur Kızartması (Pişi)

Hamur Kızartması (Pişi)
0
112

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80

Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yaş maya ve ya 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Aldığı kadar un (4 su bardağı un kullandım ben )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için;
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Süt, su ,maya ,şeker bi kaba alınır karıştırılır 5 dk dinlendirin.
  2. Dinlenen karışıma zeytinyağ ekleyip çırpın .
  3. 3. 5 su bardağı un ve tuzu ekleyin karıştırın .
  4. Kalan unuda ekleyip 10 dk yoğurun.
  5. Hamuru bir kaba koyup üstünü örtüp 1 saat dinlenmeye bırakın (ben akşamdan yapıyorum sabah pişiriyorum )
  6. Dinlenen hamuru tezgaha alın elinizi yağa batırıp yuvarlak formda açın yuvarlak bir kalıpla kesin (ben oğluma kestirdim )
  7. Geniş bir tavaya yağı alın kızdırın. İçine hamurları tek tek atın artlı önlü pişirin servise hazır.
Hamur Kızartması (Pişi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt1 paket kabartma tozu2 adet yumurtaAlabildiğince un Kızartmak için; Sıvıyağ Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç diğer malzemeleri birbirini özümseyene kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi İçin Malzemeler 1 adet küçük yaş maya(42 gr)1 su bardağı yoğurt (sulu tarafından)1 çorba kaşığı toz şeker1 su bardağı sıcak suAldığı kadar unKızartmak için Sıvıyağ Hamur Kızartması (Pişi) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle yaş mayayı, 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Pişi Tanımı İçin Materyaller Hamur için: 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı şekerYarım paket yaş maya4,5-5 su bardağı un (Unu birinci olarak 4,5 bardak koyun kıvamına nazaran arttırabilirsiniz)Kızartmak için ayçiçek yağı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Anne Pişisi (Hamur Kızartması) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı yoğurt1 yumurta1 paket kabartma tozuTuz2.5 su bardağı un (Unu yavaşça ekleyin unun kalitesine nazaran eklediğiniz ölçü değişebilir) Anne Pişisi (Hamur Kızartması) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tüm gereçleri koyun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 su bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozuYaklaşık 1 buçuk 2 buçuk su bardağı ortası un Yağ Çekmeyen Pişi (Sütle Yapılan) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel süt, yumurta ,tuz, kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt