elektronikci
FD Üye

Hamur Açmak Yok! Ekmek Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek
- 7-8 dilim sucuk
- 1 orta uzunluk biber
- 3 orta uzunluk mantar
- 1 yemek kaşığı mısır
- 100 gram kaşar peyniri ( rende )
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 fiske kekik
- 1 fiske tuz
- 1 fiske karabiber
- 50 ml su
Hamur Açmak Yok! Ekmek Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bayat ekmeği ortadan ikiye bölüyoruz.
- Pizza sosunu yapmaya başlayalım. Bir kaseye salça, baharatlar ve su ekleyip çırpalım. Sosun kıvamı ne kalın ne ince olmalı.
- Malzemelerimizi doğrayalım.
- Son olarak 1 yumurta çırpalım. Yumurta eklememizin sebebi ekmeği bir tutması, dağılmasını engellemesi ve yumuşatmasıdır.
- Pizza üretimine geçiyoruz. Ekmeğe birinci olarak yumurtayı eşit ölçüde sürün.
- Yumurtanın üzerine eşit ölçüde sos ekleyin.
- Artık gereçleri eklemeye başlayabiliriz. Birinci olarak kaşar peyniri ekleyeceğiz.
- Kaşar peynirinin 3/4ünü kullanın. Zira en üste de bir ölçü koymak gerekiyor.
- Diğer materyalleri de ( sucuk – mısır – biber – mantar ) ekledikten sonra en üste ayırdığımız kaşar peynirini ekliyoruz.
- 250 derece 15-20 dakika pişirmenizi tavsiye ederim. ( evvelden ısıtılmış fırın olmalı )