Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
hamsili-pilav.jpg

Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 kilo hamsi
  • 2 su bardağı sıcak suda bekletilmiş pirinç
  • 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kasığı salça
  • 1 er çay kaşığı karabiber, pulbiber yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü (Önceden suda bekletilir)
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Hamsili Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinç ıslatılır.
  2. Hamsiler başları ve kılçıkları ile ayıklanır, yıkanıp süzülür. 1 tatlı kaşığı tuz ile harmanlanır.
  3. Tencerede yağ ısıtılır üzerine fıstıklar eklenip kavrulur, ardından soğan eklenerek kavrulur. Pirinç ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
  4. Üzerine salça tuz ve baharatlar eklenir, suyu eklenerek karıştırılır. Fokurdayınca ocağın en küçük gözüne alınarak altı kısıkta pişirilir.
  5. Bu arada tepsi yağlanır.
  6. Balıkların sırt kısımları mısır ununa bulanır ve kuyruk kısmı aşağıya gelecek şekilde tepsinin kenarlarına sıkıca dizilir.
  7. Sonra tabanına dizilir. Bu işlem bitince pilav tepsiye eşit bir şekilde yayılır.
  8. Kenardan sarkan balıklar pilavın üzerine örtülür ve üzerine de sıkıca balıklar hafif üst üste gelecek şekilde dizilir.
  9. Dizme işlemi bitince üzerine yarım çay bardağı zeytin yağı gezdirilir ve önceden ısınmış 220 derece fırında balıklar kızarana kadar pişirilir.
  10. Servis ederken ilk sıcağı çıkınca tepsi ters çevrilir. Afiyet olsun ????
Hamsili Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt