Hamsili Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg hamsi (800 gram kılçığından temizlenmiş)
- 1 kase pirinç (1, 5 kase su )
- 1 iri kuru soğan
- Yarım çay bardağı kuş üzümü (Suda bekletilmiş)
- 1 tepeleme tatlı kaşığı balık baharatı
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı yenibahar
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber tuz
- Yarım demet dereotu
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
Hamsili Pilav Tanımı Yapılışı
- Pilav için; soğanı doğrayın ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun.
- İçerisine evvelce ıslatılmış, süzülmüş pirinçi ek edip tekrar kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin.
- Suda bekletilmiş kuş üzümü ve suyu da ek edip pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Pişen pilavın üzerine kıyılmış dereotunu ekleyin, karıştırın ve demlenmeye bırakın.
- Başka bir yanda 30 cm’lik derin bir yağlanmış tavaya ayıklanmış hamsileri dış kısımları tavanın tabanına gelecek halde bütün tavayı kaplayarak dizin.
- Üzerine demlenmiş pilavı büsbütün dökün, tavanın kenarlarındaki hamsileri pilavın üzerine kapayın ve pilavın üzerini de büsbütün kapatacak halde kalan hamsileri dizin.
- Üzerine bir kapak kapayarak ocağa alın. Alt kısımdaki hamsiler kızardıktan sonra kapak yardımıyla aykırı yüz yaparak öbür tarafını da birebir halde pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.