
Hamsi Sarma Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg hamsi
- Arpacık soğan
- 4-5 tane sarımsak
- Küçük kereviz sapı
- Kırmızı biber
- 4-5 tane mantar
- Zeytinyağ
- Mısır unu
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
Hamsi Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg hamsi yıkayıp süzüp kılçıklarını çıkartın. Mısır ununun içine çay kaşığı ucu ile karabiber, kırmızı biber koyun.
- Hamsinin dış tarafını mısır unu ile unlayıp ucundan başlayarak sarın.
- Kimilerinin içine kabuğunu soyduğum bir dilim mantar koydum, kimileri boş yağlı kağıtlı reaksiyonun üzerine dizdim.
- Ortalarına arpacık soğan, sarımsak, tarhanalık kırmızı biber koydum.
- Kereviz saplarını üzerine koydum 4 yemek kaşığı zeytinyağı üzerine gezdirdim bu türlü 1 saat beklettim evvelce ısıtılmış fırında 200 derece pişirdim.