
Hamsi Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg ayıklanmış, kılçığı alınmış hamsi
- 3.5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı salça
Hamsi Pilavı Tanımı Yapılışı
- birinci öncece tenceremize sıvı yağını, salçayı ve baharatları alarak kavuruyoruz.
- Akabinde pirinç ve 3 su bardağı suyu ek ederek çok suyunu çekmesine müsaade vermeden hafif pişiriyoruz.
- Bir borcama (eğer piştikten sonra zıt çevirerek servis edeceksiniz borcamı biraz yağlayıp üzerine mısır unu serpin ki yapışmasın.
- Fakat ben çevirmeden sunduğumdan muhtaçlık duymadım. )balıkları fotoğraftaki üzere diziyoruz.
- Ortalarına pirinçli harcı ek edip üzerine tekrar balıkları diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırında balıklar uygunca kızarana kadar pişirelim.
- Lakin dikkat edin fazlada kızarıp kıtır kıtır olmasın yumuşak bir hamsi ülküdür
hamsi pilavı hazır bol bol limonla servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun
).