Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsi Pilavı

Hamsi Pilavı
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hamsi-pilavi.jpg

Hamsi Pilavı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg ayıklanmış, kılçığı alınmış hamsi
  • 3.5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı salça

Hamsi Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. birinci öncece tenceremize sıvı yağını, salçayı ve baharatları alarak kavuruyoruz.
  2. Akabinde pirinç ve 3 su bardağı suyu ek ederek çok suyunu çekmesine müsaade vermeden hafif pişiriyoruz.
  3. Bir borcama (eğer piştikten sonra zıt çevirerek servis edeceksiniz borcamı biraz yağlayıp üzerine mısır unu serpin ki yapışmasın.
  4. Fakat ben çevirmeden sunduğumdan muhtaçlık duymadım. )balıkları fotoğraftaki üzere diziyoruz.
  5. Ortalarına pirinçli harcı ek edip üzerine tekrar balıkları diziyoruz.
  6. Evvelce ısıtılmış fırında balıklar uygunca kızarana kadar pişirelim.
  7. Lakin dikkat edin fazlada kızarıp kıtır kıtır olmasın yumuşak bir hamsi ülküdür :)hamsi pilavı hazır bol bol limonla servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun:)).
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt