Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsi Köy Sütlacı

Hamsi Köy Sütlacı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
1 su bardağı pirinç 2 5 lt süt 3 su bardağı su 3 yemek kaşığı mısır nişastası 2 adet yumurta sarısı 2 5 yemek kaşığı tereyağ 2 5 3 su bardağı toz şeker Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

Slm mutfak şefleri
İlk önce şunu söylemek istiyorum çoğunuz bu tarifi normal sütlaç tarifi diye eleştirebilirsiniz Haklısınız, ama bu tarifi tam bir hamsi köy sütlacı yapmak için tek birsey gerekiyor oranın tam yağlı sütü gerekiyor buradaki marketlerden ne kadar da tam yağılı süt alsak onun tadını vermez
Eveeet başlayalım mı
ilk önce 1 su bardağı pirinçlerimizi yıkayıp 3 su bardağı suyla haşlayalım diğer tarafta 2 lt sütü kaynatalım kaynayan süte 2 5 yemek kaşığı tereyağ ve 2 5 su bardağı şekeri ekleyip eritin haşlanan pirinçleride suyuyla birlikte süte ekleyip 15 dakika kadar kaynatın ve ayrı bi kapta 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 2 yumurta sarısını ekleyip 1 su bardağı su ile iyice karıştırın ve kaynayan sütten bi iki kepçe alarak ılımasını sağlayın direk süte eklerseniz yumurta pişer Iıimasını sağladıktan sonra süte ekleyip bi kaç kere karıştırın ve 5 10 dk Sonra kapatıp güveçlere koyup önceden 250 drc fırının en üst bölümüne koyup 15 20 dk üzeri kızarana kadar bekletin fazla bekletirseniz hem yanık tadı olur hep pirinçler sütü çeker hamur olur Soğuduktan sonra isteğe bağlı fındık kırıntılarıyla süsleyebilirsiniz
afiyet olsuuuuuun

Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
 
858,505Konular
982,833Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt