iltasyazilim
FD Üye
1 su bardağı pirinç 2 5 lt süt 3 su bardağı su 3 yemek kaşığı mısır nişastası 2 adet yumurta sarısı 2 5 yemek kaşığı tereyağ 2 5 3 su bardağı toz şeker Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Slm mutfak şefleri
İlk önce şunu söylemek istiyorum çoğunuz bu tarifi normal sütlaç tarifi diye eleştirebilirsiniz Haklısınız, ama bu tarifi tam bir hamsi köy sütlacı yapmak için tek birsey gerekiyor oranın tam yağlı sütü gerekiyor buradaki marketlerden ne kadar da tam yağılı süt alsak onun tadını vermez
Eveeet başlayalım mı
ilk önce 1 su bardağı pirinçlerimizi yıkayıp 3 su bardağı suyla haşlayalım diğer tarafta 2 lt sütü kaynatalım kaynayan süte 2 5 yemek kaşığı tereyağ ve 2 5 su bardağı şekeri ekleyip eritin haşlanan pirinçleride suyuyla birlikte süte ekleyip 15 dakika kadar kaynatın ve ayrı bi kapta 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 2 yumurta sarısını ekleyip 1 su bardağı su ile iyice karıştırın ve kaynayan sütten bi iki kepçe alarak ılımasını sağlayın direk süte eklerseniz yumurta pişer Iıimasını sağladıktan sonra süte ekleyip bi kaç kere karıştırın ve 5 10 dk Sonra kapatıp güveçlere koyup önceden 250 drc fırının en üst bölümüne koyup 15 20 dk üzeri kızarana kadar bekletin fazla bekletirseniz hem yanık tadı olur hep pirinçler sütü çeker hamur olur Soğuduktan sonra isteğe bağlı fındık kırıntılarıyla süsleyebilirsiniz
afiyet olsuuuuuun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Slm mutfak şefleri
İlk önce şunu söylemek istiyorum çoğunuz bu tarifi normal sütlaç tarifi diye eleştirebilirsiniz Haklısınız, ama bu tarifi tam bir hamsi köy sütlacı yapmak için tek birsey gerekiyor oranın tam yağlı sütü gerekiyor buradaki marketlerden ne kadar da tam yağılı süt alsak onun tadını vermez
Eveeet başlayalım mı
ilk önce 1 su bardağı pirinçlerimizi yıkayıp 3 su bardağı suyla haşlayalım diğer tarafta 2 lt sütü kaynatalım kaynayan süte 2 5 yemek kaşığı tereyağ ve 2 5 su bardağı şekeri ekleyip eritin haşlanan pirinçleride suyuyla birlikte süte ekleyip 15 dakika kadar kaynatın ve ayrı bi kapta 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 2 yumurta sarısını ekleyip 1 su bardağı su ile iyice karıştırın ve kaynayan sütten bi iki kepçe alarak ılımasını sağlayın direk süte eklerseniz yumurta pişer Iıimasını sağladıktan sonra süte ekleyip bi kaç kere karıştırın ve 5 10 dk Sonra kapatıp güveçlere koyup önceden 250 drc fırının en üst bölümüne koyup 15 20 dk üzeri kızarana kadar bekletin fazla bekletirseniz hem yanık tadı olur hep pirinçler sütü çeker hamur olur Soğuduktan sonra isteğe bağlı fındık kırıntılarıyla süsleyebilirsiniz
afiyet olsuuuuuun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.