Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamsi Kapama

Hamsi Kapama
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hamsi-kapama.jpg

Hamsi Kapama Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kg temizlenmiş, kılçığından ayrılmış hamsi
  • 3 adet havuç
  • 1 büyük soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber

Hamsi Kapama Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle pilav tenceremize soğanları yemeklik doğrayıp koyuyoruz.
  2. Soğanlar kavrulurken rendelediğimiz havuçları da soğanın üzerine ekliyoruz.
  3. Bu formda iç pilav yapıyoruz.
  4. Soğan ve havuçlar kavrulunca yıkadığımız pirinçleri de ekleyip biraz daha kavuruyoruz. (normalde 3su bardağı pirinçe 4. 5 bardak su eklenir lakin biz 4bardak su ekliyoruz, pişmeye devam edeceği için. )
  5. Tuzunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  6. Daha sonra farklı bir tavaya (küçük tava olmaz) kılçığı alınmış hamsileri fotoğraftaki üzere dizmeye başlıyoruz.
  7. Hiç boşluk kalmayacak halde ve üst kısmı tavadan sarkacak halde dizmeye devam ediyoruz.
  8. Tavanın bütün tabanı hamsiyle kaplandıktan sonra hamsilerin üzerine yaptığımız iç pilavı döküyor ve düzlüyoruz.
  9. Tavanın kenarından sarkan hamsilerden başlayarak pilavın üzerini kapatıyoruz.
  10. Başka ayıklanmış hamsilerle devam ediyoruz yeniden boşluk kalmayacak halde.
  11. Bütün hamsileri dizdikten sonra tavanın üzerinden biraz zeytinyağı gezdirip altta kalan hamsilerin yapışmamasını sağlıyoruz.
  12. Bunu neden birinci başta yapmadık derseniz, birinci başta tavayı yağlayınca hamsiler kayıyor.
  13. Ocağın altını orta ateşte açıyoruz ve kızartmaya başlıyoruz.
  14. 6 – 7dk sonra düz bir kapak yahut tabak yardımıyla aykırı düz ediyoruz.
  15. Biraz da başka tarafı kızartıyoruz.
  16. Sizin için gereğince kızarmış gelmediyse bir kaç kez dikkatlice zıt düz ederek kızartmaya devam edebilirsiniz.
Afiyet olsun:).
 

Similar threads

Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler 1 kg. hamsi1 çay bardağı mısır unu1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı sıvı yağKuru soğan ( soğan söğüş salatası ) Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak hamsilerimizi güzel bir şekilde kılçıklarından temizleyelim ve yıkayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler 1 kg hamsi2 su bardağı mısır unu1 çay bardağı sıvı yağ (Kızartmak için) Hamsi Tava Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yukarıda belirttiğim hazırlama süresi temizlenmemiş hamsiler için geçerlidir. İlk önce eğer temizlenmemiş aldıysanız hamsileri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Hamsili Pilav Tanımı İçin Materyaller 1.5 kilo hamsi1 su bardağı mısır unuTereyağıTuz İç pilav 2 su bardağı pirinç2 su bardağı sıcak su4 adet soğan1.5 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 tatlı kaşığı tarçın1 çay bardağı kuş üzümüYarım demet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Hamsili Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilo kılçıkları ayrılmış temizlenmiş hamsi Pilavı için; 1,5 su bardağı pirinç1 orta boy kuru soğan2 diş sarımsak5-6 dal maydanoz3-4 dal yeşil soğan1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı tereyağı Hamsili Pilav...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Hamsi Böreği Malzemeler: 1 kg hamsi, 2 orta boy soğan, 2 su bardağı pirinç, Yarım bardak sıvı yağ, Biraz maydanoz, bir tutam kuru nane, bir tutam karabiber, bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı salça, yeteri kadar su, biraz mısır unu Yapılışı: Yağ, soğan, salça, kavrulur Pirinç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt