Hamsi Ekşilisi Tarifi Resimli
Hamsi Ekşilisi Tarifi
Hamsi Ekşilisi
Hamsi Ekşilisi (4 Kişilik)
Hamsi Ekşilisi tarifi Malzemeler
1 kg Hamsi
250 gr yeşil biber
3 adet domates
2 adet limon
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
5 adet kuru soğan
1 cay kaşığı karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılcıklarını cıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız Soğanları ince kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz
Biberleri enlemesine kesip ilave ediniz 2 domatesi kup şeklinde keserek ilave ediniz Maydanozu ince doğrayınız
Sarmısakları kucuk parcalar halinde kesiniz Karışıma iave ediniz Tuz ve karabiberini de koyunuz 23 dakika cevirip fırından indiriniz Fırın tepsisine hamsilerin yarısını derileri tepsiye gelecek tarzda diziniz Uzerlerine karışımı dokup onun da uzerine kalan hamsileri, derileri yukarı bakacak tarzda diziniz
Ayırdığınız domatesi ve limonun birini halkalar halinde kesip hamsilerin uzerine dekoratif bir şekilde diziniz Diren limonu sıkıp suyunu tepsiye ilave ediniz 160180oC fırında 30 dakika pişirip soğumaya bvırakınız Soğuk servis yapınız
Not: Bu yemek tipik bir Rize yemeğidir
Hamsi Ekşilisi Tarifi
Hamsi Ekşilisi
Hamsi Ekşilisi (4 Kişilik)
Hamsi Ekşilisi tarifi Malzemeler
1 kg Hamsi
250 gr yeşil biber
3 adet domates
2 adet limon
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
5 adet kuru soğan
1 cay kaşığı karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılcıklarını cıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız Soğanları ince kıyıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurunuz
Biberleri enlemesine kesip ilave ediniz 2 domatesi kup şeklinde keserek ilave ediniz Maydanozu ince doğrayınız
Sarmısakları kucuk parcalar halinde kesiniz Karışıma iave ediniz Tuz ve karabiberini de koyunuz 23 dakika cevirip fırından indiriniz Fırın tepsisine hamsilerin yarısını derileri tepsiye gelecek tarzda diziniz Uzerlerine karışımı dokup onun da uzerine kalan hamsileri, derileri yukarı bakacak tarzda diziniz
Ayırdığınız domatesi ve limonun birini halkalar halinde kesip hamsilerin uzerine dekoratif bir şekilde diziniz Diren limonu sıkıp suyunu tepsiye ilave ediniz 160180oC fırında 30 dakika pişirip soğumaya bvırakınız Soğuk servis yapınız
Not: Bu yemek tipik bir Rize yemeğidir