
Hamsi Buğulama (Fırın Kullanmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta büyüklükte soğan
- 1 tane limon
- 1 kg hamsi
- Sıvı yağ
- Tuz
- Domates isterseniz ekleyebilirsiniz
Hamsi Buğulama (Fırın Kullanmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamsileri ayıkladıktan sonra güzelce yıkayalım. Suyunu süzdürelim.
- Tepsimizi sıvı yağ ile yağlayalım.
- Soğanları yuvarlak şekilde doğrayıp, tepsinin içine dizelim.
- Üzerine balıkları tek sıra halinde dizelim.
- Üzerine yuvarlak dilimlediğimiz limonları da dizelim.
- Domates eklemek isterseniz onu da bu aşamada ekleyelim.
- En üste 1 tutam maydanozdan aralıklı olarak tepsinin üzerine yerleştirelim.
- Ocağı kısık ateşe alarak tepsimizi ocağa koyalım.
- Üzerine yağlı kağıt koyarak kapatalım.
- Tepsiyi ara da çevirerek suyu çekene kadar her tarafını eşit şekilde pişirelim.
Hamsi Buğulama (Fırın Kullanmadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı