Gebelik (hamilelik) doneminde beslenme ve kilo alımı
Hamilelikte Beslenme,Sağlıklı ve Zararlı Yiyecekler
Gebelikte Doneminde Sağlıklı ve Zararlı Besinler nelerdir
Değerli Anne adayları bebeğiniz icin en iyisini istiyorsunuz elbette bizlerde hamleliğiniz suresince nasıl sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gerektiğini konularımızda derlediğimiz yazılarımızla sizlere bu bilgileri sunmaya calışıyoruz
Hamile olduğunuz donemde yediklerinizin, bebeğinizin buyumesim ve gelişmesi, vucudunuzun da oluşan değişikliklerle başa cıkabilmesi icin yeterli enerji ve gıdaları sağlayacak şekilde olmasına dikkat etmeniz gerekir Bu yazıda, hamile olduğunuz donemde sağlıklı yiyecekler secmenize yardımcı olacak pratik tavsiyeler bulunmaktadır
Doğacak olan bebeğinizin besin kaynağı sizin ona sunduğunuz depolarınızdır“Bebek; ihtiyacı olan gıdaları, kordon aracılığı ile sizin kanınızdan temin eder Dolayısıyla kanınızda dolaşan besin oğelerinin kalitesinden 1 derecede sorumlusunuz demektir
Belenmede dikkat edilicek hususlar nelerdir?
Sık sık az az yemeli
Sindirimi guc gıdalardan kacınmalı
Bol su icilmeli
Posalı gıdalar alınmalı
Hazır gıda ve iceceklerden kacınmalı
Fazla tuzlu baharatlı şekerli yağlı hamurlu yiyecekler yenmemeli
Gunluk ekmek miktarı 3 orta dilimi gecmemeli
D vitamini ihtiyacı icin guneş ışığından yararlanmalı
Uzun sure ac kalmamalı
Sağlık personelinin vereceği kan ve vitamin hapları duzenli kullanılmalı
Gebelik boyunca 912 kilodan fazla kilo almamalı
Gebelikte en zararlı besinler nelerdir?
Genel olarak tatlı ve şekerlemeler
Şekerli marmelatlar
Likorler
Gazlı ve şekerli icecekler (Kolagazoz vb)
Aperatifler
Kızartmalar
Cok fazla kahve veveya cay
İki kişilik yemek
imageshamileliktesagliklivezararliyiyecekler5af7c9416926a
Gebelikte kalori 3 nedenden dolayı gereklidir Bunlar gebeliğe bağlı yeni dokuların yapımı, bu dokuların idame ettirilmesi ve gebe vucudun hareketi icin gerekli olan enerjinin sağlanmasıdır
Gebe bir kadın gebe olmayana gore gunde yaklaşık 300 fazladan kaloriye ihtiyac duyarBu yaklaşık 2300 kalorigun dur gebelikteki kalori tuketimi ilk 3 ayda en az duzeydeyken bu donemden sonra hızlı bir artış gosterir Ikinci 3 ayda bu kaloriler başlıca annedeki buyumeyi karşılarken son 3 ayda ise temel olarak fetus ve plasentadaki buyumeye harcanırNormal sağlıklı bir kadında tum gebelik boyunca onerilen kilo artışı 1113 kg'dir Bu 11 kilonun 6 kilosu anneye, 5 kilosu ise bebeğe aittir
Dikkat edilmesi gereken noktalar
Yemek yaparken, yemekler arasında ve tuvaletten sonra mutlaka ellerinizi iyice yıkayın
Aynı mutfak malzemesi ile farklı yemekler yapmayın
Kullanilmis mutfak malzemelerini yikamadan yeniden kullanmayin
Yemek pisirirken cig etin diger malzemeler ile temas etmemesine dikkat edin
Cig eti buzdolabinda sikica paketleyerek saklayin
Pasli konserve kutularini kullanmayin
Pastorize edilmemis sut icmeyin
Ozellikle dondurulmus etleri pisirmeden once iyice cozulmesini bekleyin
Erittiginiz bir gıda maddesini asla yeniden dondurmayin
Pismis bir yemegi sadece 1 kez daha isitin kalanini atin
Yemegi isitirken tamaminin iyice isinmasina ozen gosterin
1 gun bile gecmis olsa kullanim tarihi gecmis hicbir urunu asla kullanmayin
Buzdolabinizin icindeki sicakligin en fazla 4 derece olmasi gerektigini unutmayin
Restoranlarda onceden pisirilip sicak kalmasi icin isik vb altinda bekletilen yiyeceklerden uzak durun
Hazirlanisi ve saklanisi konusunda emin olmadiginiz hicbir besin maddesini yemeyin
Evde hayvan besliyorsaniz mutfaga sokmayin
Hamilelikte Beslenme,Sağlıklı ve Zararlı Yiyecekler
Gebelikte Doneminde Sağlıklı ve Zararlı Besinler nelerdir
Değerli Anne adayları bebeğiniz icin en iyisini istiyorsunuz elbette bizlerde hamleliğiniz suresince nasıl sağlıklı ve dengeli beslenmeniz gerektiğini konularımızda derlediğimiz yazılarımızla sizlere bu bilgileri sunmaya calışıyoruz
Hamile olduğunuz donemde yediklerinizin, bebeğinizin buyumesim ve gelişmesi, vucudunuzun da oluşan değişikliklerle başa cıkabilmesi icin yeterli enerji ve gıdaları sağlayacak şekilde olmasına dikkat etmeniz gerekir Bu yazıda, hamile olduğunuz donemde sağlıklı yiyecekler secmenize yardımcı olacak pratik tavsiyeler bulunmaktadır
Doğacak olan bebeğinizin besin kaynağı sizin ona sunduğunuz depolarınızdır“Bebek; ihtiyacı olan gıdaları, kordon aracılığı ile sizin kanınızdan temin eder Dolayısıyla kanınızda dolaşan besin oğelerinin kalitesinden 1 derecede sorumlusunuz demektir
Belenmede dikkat edilicek hususlar nelerdir?
Sık sık az az yemeli
Sindirimi guc gıdalardan kacınmalı
Bol su icilmeli
Posalı gıdalar alınmalı
Hazır gıda ve iceceklerden kacınmalı
Fazla tuzlu baharatlı şekerli yağlı hamurlu yiyecekler yenmemeli
Gunluk ekmek miktarı 3 orta dilimi gecmemeli
D vitamini ihtiyacı icin guneş ışığından yararlanmalı
Uzun sure ac kalmamalı
Sağlık personelinin vereceği kan ve vitamin hapları duzenli kullanılmalı
Gebelik boyunca 912 kilodan fazla kilo almamalı
Gebelikte en zararlı besinler nelerdir?
Genel olarak tatlı ve şekerlemeler
Şekerli marmelatlar
Likorler
Gazlı ve şekerli icecekler (Kolagazoz vb)
Aperatifler
Kızartmalar
Cok fazla kahve veveya cay
İki kişilik yemek
imageshamileliktesagliklivezararliyiyecekler5af7c9416926a
Gebelikte kalori 3 nedenden dolayı gereklidir Bunlar gebeliğe bağlı yeni dokuların yapımı, bu dokuların idame ettirilmesi ve gebe vucudun hareketi icin gerekli olan enerjinin sağlanmasıdır
Gebe bir kadın gebe olmayana gore gunde yaklaşık 300 fazladan kaloriye ihtiyac duyarBu yaklaşık 2300 kalorigun dur gebelikteki kalori tuketimi ilk 3 ayda en az duzeydeyken bu donemden sonra hızlı bir artış gosterir Ikinci 3 ayda bu kaloriler başlıca annedeki buyumeyi karşılarken son 3 ayda ise temel olarak fetus ve plasentadaki buyumeye harcanırNormal sağlıklı bir kadında tum gebelik boyunca onerilen kilo artışı 1113 kg'dir Bu 11 kilonun 6 kilosu anneye, 5 kilosu ise bebeğe aittir
Dikkat edilmesi gereken noktalar
Yemek yaparken, yemekler arasında ve tuvaletten sonra mutlaka ellerinizi iyice yıkayın
Aynı mutfak malzemesi ile farklı yemekler yapmayın
Kullanilmis mutfak malzemelerini yikamadan yeniden kullanmayin
Yemek pisirirken cig etin diger malzemeler ile temas etmemesine dikkat edin
Cig eti buzdolabinda sikica paketleyerek saklayin
Pasli konserve kutularini kullanmayin
Pastorize edilmemis sut icmeyin
Ozellikle dondurulmus etleri pisirmeden once iyice cozulmesini bekleyin
Erittiginiz bir gıda maddesini asla yeniden dondurmayin
Pismis bir yemegi sadece 1 kez daha isitin kalanini atin
Yemegi isitirken tamaminin iyice isinmasina ozen gosterin
1 gun bile gecmis olsa kullanim tarihi gecmis hicbir urunu asla kullanmayin
Buzdolabinizin icindeki sicakligin en fazla 4 derece olmasi gerektigini unutmayin
Restoranlarda onceden pisirilip sicak kalmasi icin isik vb altinda bekletilen yiyeceklerden uzak durun
Hazirlanisi ve saklanisi konusunda emin olmadiginiz hicbir besin maddesini yemeyin
Evde hayvan besliyorsaniz mutfaga sokmayin