Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamilelikte Çiğ Et Tüketimi

Hamilelikte Çiğ Et Tüketimi
0
124

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Hamilelikte Ham Et Tüketimi

Hamilelikte tüketilen ham etler sakıncalımı sakıncalıysa sebebleri ve bilgileri sizler için uzmanlardan derleyip bilginize sunuyoruz



Hamilelik döneminde bütün ham ve eksik pişmiş kırmızı et,tavuk ,balık tüketimi sakıncalıdır Özellikle geçmiş yıllardaki ‘deli dana hastalığı ’ ve son zamanda bütün dünyayı ve ülkemizi etkileyen ‘kuş gribi ’ nedeniyle gebelerdeki bağışıklık sistemin de baskılanmış olduğunu düşünürsek ve ülkemizdeki ‘çiğ köfte ’ kültürünü de buna eklersek bu etler ile alınan virus ve bakterilerin yol açacağı enfeksiyonların ne kadar manâlı olduğunu kavramak mümkündür

Çiğ etler ile geçen çılgın dana virusu ve kuş gribi virusu dışarıda (bu virusların gebeliğe ve bebeğe etkisi hakkında belirli bilgiler yoktur,çok yeni ve eksik görülen enfeksiyonlardır) daha yaygın olarak enfeksiyon tehlikesi yaratanlar salmonella ve toksoplazmadır

Salmonella daha fazla tavuk eti ve yumurtadan bulaşırBesin zehirlenmesi tablosu; bulantı,kusma,ishal ,ateş ve ciddi halsizlik yapar Bebeğe bir sakatlık yapma ihtimali olmamasına rağmen gebenin istikrarsız kaybı ve ateşten etkilenmesi,dinç beslenememesi ve nadiren yüksek ateşin tetikleyebileceği düşük ve erken doğuma sebep olması riski vardırBazen gebedeki şikayetler o kadar fazladır ki,hastaneye yatırılıp serum ile tedavileri gerekir

Toksoplazma ise kendilerin taşıdığı bir parazit olup kedinin dışkısı ile bulaşmış ve enfekte olmuş yiyecekler,etin yenmesiyle gebeye bulaşırGebeliği negatif etkileyip düşük,erken doğum ve sakatlıklara sebep olabilmektedirHamilelik öncesi veya gebeliğin ilk aylarında kanda testler ile teşhisi konur Antibiyotik ile tedavi edilebilinir

Tedbir alın

Gebeliğiniz sırasında çiğ köfte yemeyin

Salam,sucuk,jambon,sosis gibi yiyeceklerden uzak durunYemek istiyorsanız pişirerek yemeyi deneyin

Az pişmiş et,tavuk tüketmeyin

Sushi gibi çiğ balık yemeyin

Güvenmediğiniz yerden et, özellikle tavuk satın almayın

Dondurulmuş eti saldırdıktan sonra pişirmemiş iseniz yeniden dondurmayın

Dondurucuda sakladığınız etleri buzdolabı poşetine koyun, diğer yiyeceklerle temas etmelerine izin vermeyin

Ellerinizde kesik veya çizik var ise ham ete, bilhassa tavuğa dokunmayınTercihen elen kullanın

Et kestiğiniz bıçağı,tahtayı veya çiğ eti bulundurduğunuz tabağı çok iyi yıkayınİyi yıkamadan başla bir yiyecek için kullanmayın
*
 

Similar threads

Hamilelikte Ciğ Et Tuketimi Hamilelikte tuketilen ciğ etler sakıncalımı sakıncalıysa sebebleri ve bilgileri sizler icin uzmanlardan derleyip bilginize sunuyoruz Gebelik doneminde tum ciğ ve az pişmiş kırmızı et,tavuk ,balık tuketimi sakıncalıdır Ozellikle gecmiş yıllardaki ‘deli dana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Hamileyken ham köfte zararlımıdır Hamilelikte çiğ et yemek yemek sakıncalı mıdır? Hamilelik Ve Çiğ Et Tüketimi Hamileler Çiğ Köfte Yiyebilir Mi Gebelik döneminde ham veya eksik pişmiş et yemek kesinlikle sakıncalıdır Bunun en önemli nedeni toksoplazma ve salmonella ilk olarak elde etmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
169
İçerdiği zengin besin unsurları sebebiyle et , sağlıklı ve dengeli beslenme diyetlerinde vazgeçilmez bir pozisyonda yer alıyor. Hamilelikte bir can daha taşıyan anneler için çok daha önemli bir besin olduğunu açıklayan uzmanlar, hamilelikte kırmızı et tüketimine dair bilinmesi gerekenleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
243
Kurban Bayramı boyunca artı miktarda et tüketimi birçok rahatsızlığın gelişmesine ve var olan rahatsızlıklarınızın artmasına niçin olabilir 1) Etler nitelikli protein kaynağı olmasının yanı sıra yağ, farklı alanlara yönlendirilmiş minerallerin (bilhassa demir, çinko, fosfor, magnezyum) ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
197
Oldukça fazla et tüketiriz Ülkemizde tüketebileceğimiz pek çok farklı et çeşidini satın almamız mümkün Bunlardan en popüler olanları ise tavuk eti, balık eti, kırmızı et ve hindi eti şeklinde sıralayabiliriz Peki kırmızı eti diğer etlerden ayrıcalıklı kılan nedir ve de en önemli soru ise kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
133
858,505Konular
982,810Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt