teknolojiuzmani
FD Üye

Hamburger Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için
- 500 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Karabiber
- Köri
- Pul biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 yemek kaşığı köfte harcı
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1.5 su bardağı süt su karışımı sütü fazla olucak
- 1 adet yumurta
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bal (bal yoksa şeker)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4-4,5 bardak un denetimli eklenecek
- Susam
- Ballı su
Hamburger Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Köfte için bütün materyalleri koyup yoğuralım. (soğanı rendeleyip suyunu sıkalım).
- Baharatları da göz kararı ekleyelim.
- Hamuru için süt su karışımına mayayı dökelim bi iki karıştıralım.
- Başka gereçleri de ekleyip güzelce yoğuralım yumuşak bi kıvam olması lazım. Ben çabucak mayalanması için fırını birazcık ısıtıp kapatıyorum ve ısınmış ilan fırında hamuru mayalanması için bekliyorum çabucak mayalanıyor zati.
- Akabinde dokuz kesime ayırdığım ekmekleri tepsiye diziyorum ve 15-20 dk mayalanması için bi kenarda bekletiyorum.
- Akabinde üzerine ballı su yapıp sürüyorum ve susam ekliyorum.
- Evvelce ısınmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Hamburger ekmeğimiz de hazır olduğuna nazaran içerisine dilediğiniz gereç koyup afiyetle yiyebilirsiniz ????
????????