
Hamburger Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Hamburger ekmeği (Ben hazır aldım )
- Domates
- Kornişon turşu
- Göbek marul
- Ketçap
- Mayonez
- Karamelize soğan
Hamburger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamburger köftesi imali için; orta uzunluk derin bir kabın içerisine kıymayı yumurtayı tuzu ve baharatları ekliyoruz karıştırdıktan sonra galeta unumuzu da ekliyoruz yaklaşık bir 10 dakika kadar buzdolabında bekletiyoruz.
- Daha sonra elimizle yahut kavanoz kapağıyla yuvarlak formunu veriyoruz köftelerimiz dinlendikten sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
- Öbür yandan hamburger ekmeklerimizi ortadan ikiye bölüyoruz evvel mayonez sonra ketçap daha sonra domates marul ve kornişon tursumuzu ekliyoruz kızaran köftelerimizide materyallerin üzerine ekliyoruz.
- Karamelize soğan için soğanları yarım ay biçiminde kesiyoruz köfteleri köfteleri kızarttığımız yağda hafif tuzla kızartıp karamalize hale getiriyoruz.
- Karamelize soğanlarımızı ekledikten sonra başka hamburger ekmeğini kapatıp servise hazırlıyoruz yanına ben nugget ve patates kızartması tercih ettim afiyet olsun.