Hamburger Köftesi (Derin Dondurucu İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma (dana döş)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı galeta unu (Tepeli )
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı hardal
Hamburger Köftesi (Derin Dondurucu İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına kıyma,tuz,yumurta,üzüm pekmezi,karabiber,galeta unu ve hardal alınarak yoğrulur.
- Hazırladığımız köftelik kıymamızı yuvarlak şekli vermek için köfte şekli sağlayacak aparata önce folye yerleştirelim.
- Üzerine biraz kıymadan koyarak bastıralım ve folyo ile aparattan çıkaralım yada kavanoz kapağının içine folyo yerleştirelim.
- Folyonun üzerine kıymadan biraz koyalım bastıralım ve kapaktan folyo ile köfte şekli verdiğimiz kıymamızı çıkaralım bu sayede yuvarlak düzgün köfte şekilleri elde etmiş oluyoruz.
- Dilerseniz kıymadan bir parça alarak avucunuzun içine koyun ve elinizle hafif bastırarak kenarlarını düzelterek de yuvarlak şekil verebilirsiniz.
- Köfteleri folyoya sararak buzluk poşeti içinde dondurucu uzun süre muhafaza edebilir dilediğinizde çıkartıp kullanabilirsiniz.Tarif için Yasemin Atalar’a teşekkürlerimle????.
Hamburger Köftesi (Derin Dondurucu İçin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.