Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (sarısı yüzüne)
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Gereğince un
- Susam
- Yumurta sarısı
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt ve su ılık olacak biçimde hazırlanıp, kaba aktarılır.
- Sırayla başka materyalleri koyup, kulak göğsü kıvamında yoğrulur.
- Mayalanması için üzeri örtülüp, 1 saat dinlendirilir.
- Mayası gelen hamuru bir kaç kere daha yoğurup, portakal büyüklüğünde hal vererek tepsiye aralıklı halde dizilir.
- Hal verdikten sonra 20 dakika tepsi mayası yapılır. Yumurta sarısı sürüp 180 derece fırına verilir. Afiyet olsun .
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.