Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hamburger Ekmeği (Japon Hamuru Usulü İle)

Hamburger Ekmeği (Japon Hamuru Usulü İle)
0
215

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
hamburger-ekmegi-japon-hamuru-usuli-ile.jpg

Hamburger Ekmeği (Japon Hamuru Yolu İle) Tanımı İçin Materyaller


Japon metodu ön hamur için:
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı kadar un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı seker
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üstüne)
  • 1 fiske tuz
  • 1 yaş maya
  • Aldığı kadar un

Hamburger Ekmeği (Japon Hamuru Tarzı İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Bu hamur ön hamuru sayesinde mayayı daha faal hale getiriyor ve ortaya yumuşacık dokusu ile harika ötesi hamburger ekmeği çıkıyor. Bu taktiği poğaça yaparkende kullanabilirsiniz.
  1. Öncelikle ön hamuru hazırlıyoruz.Uygun bit tavaya yarım su bardağı suyu ve sütü alıyoruz.
  2. Altını orta ateşte açıyoruz ve çırpma telini kullanarak azar azar un ekliyoruz ve çırpıyoruz.
  3. Hamurun kıvamı kek hamuru üzere olmalı.
  4. Orta ateşte daima karıştırarak hamuru 7 dakika pişiriyoruz.
  5. Yoğurma kabına sıvı yağı sütü ve suyu alıyoruz. Mayayı sıvıların içinde çözüyoruz.
  6. Tuzu, şekeri ve yumurta akını ekliyoruz.
  7. Akabinde sıcak on hamurunu ekliyoruz ve çok seri bir biçimde unu azar azar ekliyerek çok yumuşak bir hamur elde ediyoruz (resimlerde ben unu evvelce aldım yoğurma kabına, birinci yaptığınızda tavsiye etmiyorum. Eserler tıpkı marka olmadığı için ölçü sizde şaşabilir. ).
  8. Hamur sıcak/ılık olacaktır bu sizi irite etmesin.
  9. Akabinde hamuru 1 saat kapalı bir formda mayalandırıyoruz.
  10. Sonraki kademede bezeleri hazırlıyoruz. 1 ekmeye iki beze gerekiyor.
  11. Bezelerin büyüklüğü ekmekleri nekadar büyük istediğinize bağlı. Ben ceviz büyüklüğünde hazırladım.
  12. Bezeleri tekrar yarım saat mayalandırıyoruz.
  13. Sonra bezeleri açıyoruz (yarım cm). Ve iki yufkayı üst üste koyup tepsiye diziyoruz.
  14. Tekrar yarım saat mayalandırıyoruz.
  15. En son yumurta sarışını sürüyoruz. Dileğe nazaran susam ekliyoruz.
  16. 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
  17. Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkana kadar 10 dakika üstünü pak bir bez ile örtüyoruz.Afiyet olsun.

Hamburger Ekmeği (Japon Hamuru Yöntemi İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,670Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt