Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Halka Tatlısı

Halka Tatlısı
0
43

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
halka-tatlisi.jpg

Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 buçuk 2 bardak un
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon

Halka Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti hazırlanır. Şeker ve su uygun bir tencereye alınır. Karıştırarak kaynamaya bırakılır. Limon suyu da eklenir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.
  2. Hamur için; bir tencerede malzemeler kaynamaya bırakılır. Tahta bir kaşık veya spatulayla topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilir (Profiterolde olduğu gibi)
  3. Hamur toplanınca oda ısısında soğumaya bırakılır. Hamurun bir kısmı şekilli duy yerleştirilmiş sıkma poşetine alınır.
  4. Kızartacağınız tencereye yağ eklenir. Hamurdan halka şeklinde sıkılır ve ocağın altı açılır. Yağ ısınınca altı kısılır ve kısık ateşte çevirerek pişirilir.
  5. Bu şekilde çıtır çıtır oluyor. Biraz sabır istiyor ama hızlı pişerse hamur olur.  kızaran hamurlar soğuk şerbete atılır. Çevirerek şerbette 1-2 dakika bekletilir ve servis tabağına çıkarılır.
Halka Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt