
Halka Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta akı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 buçuk 2 bardak un
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Halka Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlanır. Şeker ve su uygun bir tencereye alınır. Karıştırarak kaynamaya bırakılır. Limon suyu da eklenir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır.
- Hamur için; bir tencerede malzemeler kaynamaya bırakılır. Tahta bir kaşık veya spatulayla topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirilir (Profiterolde olduğu gibi)
- Hamur toplanınca oda ısısında soğumaya bırakılır. Hamurun bir kısmı şekilli duy yerleştirilmiş sıkma poşetine alınır.
- Kızartacağınız tencereye yağ eklenir. Hamurdan halka şeklinde sıkılır ve ocağın altı açılır. Yağ ısınınca altı kısılır ve kısık ateşte çevirerek pişirilir.
- Bu şekilde çıtır çıtır oluyor. Biraz sabır istiyor ama hızlı pişerse hamur olur. kızaran hamurlar soğuk şerbete atılır. Çevirerek şerbette 1-2 dakika bekletilir ve servis tabağına çıkarılır.