Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hafıza Güçlendiren Gıdalar Nelerdir?

Hafıza Güçlendiren Gıdalar Nelerdir?

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Us Güçlendiren Gıdalar Nelerdir?
Hafızayı Güçlendiren Gıdalar
Akıl Güçlendiren Besinler Nelerdir?



E vitamini

Alzheimer hastalığında, beyindeki kayıtlı bölgelerde sinirler ölmeye başlar ve bilişsel bozulmalar oluşur böylece zinde bir antioksidan olan E vitamini sinir hücrelerini ve nöronları gözetmek için muavin olabilir Buğday tohumu, soya fasulyesi, nebati yağlar, fındık, brüksel lahanası, yeşil yapraklılar, ıspanak, zenginleştirilmiş un, kepek, tahıl ve yumurta E vitamini kaynakları arasında yer alır


Balık

Somon, uskumru, ton ve öteki balıklar yürek sağlığında etkin olan omega3 yağ asitleri bakımından zengindirler Beyinde, birçok sinirin işlevlerini yerine getirebilmesi için oldukça önemlidir Hem, daha fazla balık yemek, daha eksik kırmızı et ve damar tıkanıklığına sebep olabilecek doymuş yağı artı olan öteki protein çeşitlerini daha eksik yemek yemek demektir

Avokado

Bu kremalı yoğun lezzet, E vitamini bakımından varlıklı bir kaynaktır Hem C vitamini açısından da zengin olan avokadonun Alzheimer hastalığının gelişmesi riskini azaltmakla ilişkili olduğu bulunmuştur


Ayçekirdeği

Ayçekirdeği dahil elde etmek üzere, çekirdek E vitamini açısından zengin kaynaklardandır 20 gr kurutulmuş ayçekirdeği günde alınması önerilen miktarın yüzde 30unu içerir Salatanızın üzerine serpmeniz lezzeti artırır keza de beyin gelişimini hızlandırır


Fıstık ve ezmesi

Yağ oranı pozitif olmasına rağmen, dinç yağ kaynaklarındandır Ayrıca, E vitamini bakımından zenginler Kalp ve beynin işlevlerini düzgün gerçekleştirebilmeleri için tezgâhtar olur Diğer sağlıklı tercih ise bademdir

Dinç yağlardan varlıklı, batmış ve trans yağlardan düşük, bol tahıllı, yeşil yapraklı sebzeler, fındık bakımından varlıklı olan diyetlerin, beyinyürek sağlığı için epeyce iyi olduklarını kanıtlayan araştırmalar vardır

Kırmızı şarap

Araştırmalar gösteriyor fakat, ölçülü miktarlarda antioksidan kapasitesi yüksek olan kırmızı şarap ve öteki alkol çeşitlerinden bitiren bireylerin, Alzheimer hastalığına yakalanma riski azalabilir Ancak Alzheimer hastalığının gelişmesini etkileyebilecek diğer tehlike faktörlerini de gözardı etmemek gerekir

Çilek, böğürtlen, kiraz, yaban mersini

Son yapılan çalışmalar yaban mersini, çilek ve böğürtlenin yaşa alt olarak azalan bilişsel becerilerin artmasına asistan olduğunu bulmuştur Yani yaşla azalan beynin doğal işlevini korumayı sağlarlar ve düşünce kaybının oluşmasını engellemeye yardımcıdırlar


Tahıllar

Lif açısından varlıklı olan tahıllı besinlerle meyveler, sebzeler, fındık, zeytinyağı ve şarap, Akdeniz diyetinin manâlı parçasıdır Columbia Üniversitesindeki araştırmaya tarafından, Akdeniz tipi beslenmenin, Alzheimer hastalığındaki bilişsel zedelenmelerin önüne geçmede etkin olduğu bulundu


Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Lahana, karalahana, ıspanak ve brokoli, E vitamini ve folik asit için önemli kaynaklardır Örneğin, bir kase ıspanakta jurnal alınması gereken E vitamininin yüzde 15i, pişmiş olan yarım kase ıspanaklaysa jurnal ihtiyacımızın yüzde 25i karşılanabilir

Folik asitin, beyni nasıl koruduğuna dair netlik sağlanamamıştır ancak kandaki homosistein olarak bilinen aminoasitin seviyelerini düşürmek yönüyle olabilir Yüksek düzeyde homosistein, beyindeki asap hücrelerinin ölmesine ve yürek krizi riskini artırıcı etkiye sebep olabilir
*
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt