Sütlü tatlı sevenler için, magnolia hem hafif hem de pratik bir tatlı! Magnolia tatlısını, mevsime nazaran, dilediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz. En çok çilek ve muzun yakıştığı magnolia tanımını sizlerle paylaşıyoruz.

Magnolia, sevdiklerinize ikram etmek mükemmel bir tercih. Üstelik imalatı çok zevkli ve kolay! Son periyotlarda epey tanınan olan magnolia, tatlı severler için hafif bir seçim olacaktır. İşte leziz magnolia tarifi…
Gereçler:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket bebe bisküvisi
- 1 kutu krema
- 1 paket vanilya
- 2-3 adet muz (dilediğiniz mevsim meyvelerini tercih edebilirsiniz)
- Büyük bir tencerenin içerisine süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı koyun. Kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın.
- 2 adet yumurta sarısını da ek ederek düzgünce karıştırın.
- Muhallebiyi kıvam almaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
- Muhallebi soğuyana kadar, kremayı münferit bir kaptan kabarana kadar çırpın.
- Muhallebi soğuduktan sonra çırptığınız kremayla karıştırın.
- Muzları dilimleyin, bebe bisküvisini rondodan geçirin.
- Küçük kuplara sırasıyla bebe bisküvisini, muzu ve muhallebiyi koyun. Bu halde kabınız dolana kadar gereçleri tekrarlayın.
- Kupları buzdolabında yaklaşık 1 saat beklettikten sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis edin.