Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Hafif Ve Lezzetli Patlıcan Musakka

Hafif Ve Lezzetli Patlıcan Musakka
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
hafif-ve-lezzetli-patlican-musakka.jpg

Hafif Ve Lezzetli Patlıcan Musakka Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 adet orta uzunluk patlıcan
  • 150-200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1-2 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıcak su

Hafif Ve Lezzetli Patlıcan Musakka Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlar yıkandıktan sonra alacalı olarak soyulur. Tuzlu su da 15-20 dakika bekletilir.
  2. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir. Üzerine sıvı yağ sürülür ve tuz serpilir. 180-200 dereceli fırında pişirilir.
  3. Tavamıza sıvı yağ ve kıyma alınır. Biraz kavrulduktan sonra küp küp doğradığımız soğanlar eklenerek kavrulur.
  4. Akabinde sarımsaklar eklenir. 2-3 dakika daha kavrulduktan sonra biberler eklenir.
  5. Küp küp doğranan domatesler ve salça eklenir. Baharlar da eklenerek pişmeye bırakılır.
  6. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca, 1 çay bardağı sıcak su ek edilir. Hafif sulu kalana kadar pişirilir.
  7. Pişen patlıcanlar uygun bir kaba alınarak üzerine kıymalı harç serilir.
  8. 1 su bardağı sıcak su ek edilerek pişmeye bırakılır. (15-20 dakika kadar) Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt