iltasyazilim
FD Üye
Doğum Günü İkramları
En Hoş Doğum Günü İkramları
Çikolata Fareler
Çikolata Fareler İçin Malzemeler:
100 g bitter çikolata
75 g krema
110 gr çikolatalı bisküvi kırıntılarını
24 gümüş dekorasyon şeker draje
25 g dilimlenmiş badem
12 adet uzun kırmızı meyan şekeri (kuyruk için)
Çikolata Fareler Yapılışı:
Çikolataları ben mari usulü eritin ve krema ile karıştırın 1 su bardağı çikolatalı bisküvi kırıntılarının içine dökün ve karıştırın Kapağını kapatıp sertleşene değin buzdolabında bekletin
Karışımdan bir fare için bir büyük yemek kaşığı kadar alıp yuvarlayın oysa farenin burun bölümünü daha ince şekillendirerek, fare şeklini almasını sağlayın
Her fare, gözler için draje şekerleri, kulaklar için badem dilimlerini ve kuyruk için bir meyan şekerini kullanın Yerlerine yerleştirin
Doğum Günü Pastası Tarifi
Doğum Günü Pastası İçin Malzemeler:
Araç Gereç Listesi
1 Kakaolu Pasta Keki
1 Sade Pasta Keki
Kreması İçin:
2 Su B Süt
6 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Çorba K Un
1 Pk Vanilya
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba K Köpürtülmüş Şanti
3 Muz
Islatmak İçin:
Yarım Ananas
2 çorba kaşığı toz şeker
1 Akarsu B Su
Üzeri İçin:
1 Pk Toz Şanti
Doğum Günü Pastası Yapılışı:
Tencereye sütü döküyoruz Üstüne şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana değin karıştırıyoruz Soğuyan muhallebinin içerisine köpürtülmüş şantiyi koyup çırpıyoruz
Üzeri İçin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz Üstüne sütü döküp mikserle çırpıyoruz
Islatmak İçin: Rondonun içerisine ananası, şekeri ve suyu koyup çırpıyoruz Sade ve kakolu keki üs üste koyup şeritler halinde kesiyoruz Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz
Kekleri kelepçeli kek kalıbının içerisine alıyoruz Üzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz Üstüne hazırlamış olduğumuz kremayı sürüyoruz Muzları da dilim dilim kesip kremanın üstüne yerleştiriyoruz Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz Kakaolu ve sade olacak şekilde ast yanlamasına koyuyoruz Kremanın üzerine koyup yeniden ananaslı su ile ıslatıyoruz Üstüne krema sürüyoruz Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını sürüyoruz 3 kat olacak şekilde ayarlıyoruz Üzerine kremasını sürüp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz Buzdolabından çıkartıp üstüne şantisini sürüyoruz Kalıptan çıkartıp çikolata parçacıkları ile üzerini süslüyoruz *
En Hoş Doğum Günü İkramları
Çikolata Fareler
Çikolata Fareler İçin Malzemeler:
100 g bitter çikolata
75 g krema
110 gr çikolatalı bisküvi kırıntılarını
24 gümüş dekorasyon şeker draje
25 g dilimlenmiş badem
12 adet uzun kırmızı meyan şekeri (kuyruk için)
Çikolata Fareler Yapılışı:
Çikolataları ben mari usulü eritin ve krema ile karıştırın 1 su bardağı çikolatalı bisküvi kırıntılarının içine dökün ve karıştırın Kapağını kapatıp sertleşene değin buzdolabında bekletin
Karışımdan bir fare için bir büyük yemek kaşığı kadar alıp yuvarlayın oysa farenin burun bölümünü daha ince şekillendirerek, fare şeklini almasını sağlayın
Her fare, gözler için draje şekerleri, kulaklar için badem dilimlerini ve kuyruk için bir meyan şekerini kullanın Yerlerine yerleştirin
Doğum Günü Pastası Tarifi
Doğum Günü Pastası İçin Malzemeler:
Araç Gereç Listesi
1 Kakaolu Pasta Keki
1 Sade Pasta Keki
Kreması İçin:
2 Su B Süt
6 Çorba Kaşığı Toz Şeker
2 Çorba K Un
1 Pk Vanilya
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba K Köpürtülmüş Şanti
3 Muz
Islatmak İçin:
Yarım Ananas
2 çorba kaşığı toz şeker
1 Akarsu B Su
Üzeri İçin:
1 Pk Toz Şanti
Doğum Günü Pastası Yapılışı:
Tencereye sütü döküyoruz Üstüne şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana değin karıştırıyoruz Soğuyan muhallebinin içerisine köpürtülmüş şantiyi koyup çırpıyoruz
Üzeri İçin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz Üstüne sütü döküp mikserle çırpıyoruz
Islatmak İçin: Rondonun içerisine ananası, şekeri ve suyu koyup çırpıyoruz Sade ve kakolu keki üs üste koyup şeritler halinde kesiyoruz Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz
Kekleri kelepçeli kek kalıbının içerisine alıyoruz Üzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz Üstüne hazırlamış olduğumuz kremayı sürüyoruz Muzları da dilim dilim kesip kremanın üstüne yerleştiriyoruz Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz Kakaolu ve sade olacak şekilde ast yanlamasına koyuyoruz Kremanın üzerine koyup yeniden ananaslı su ile ıslatıyoruz Üstüne krema sürüyoruz Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını sürüyoruz 3 kat olacak şekilde ayarlıyoruz Üzerine kremasını sürüp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz Buzdolabından çıkartıp üstüne şantisini sürüyoruz Kalıptan çıkartıp çikolata parçacıkları ile üzerini süslüyoruz *