Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güzel Doğum Günü İkramları

Güzel Doğum Günü İkramları
0
121

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Doğum Günü İkramları


En Hoş Doğum Günü İkramları


Çikolata Fareler

Çikolata Fareler İçin Malzemeler:

100 g bitter çikolata

75 g krema

110 gr çikolatalı bisküvi kırıntılarını

24 gümüş dekorasyon şeker draje

25 g dilimlenmiş badem

12 adet uzun kırmızı meyan şekeri (kuyruk için)

Çikolata Fareler Yapılışı:

Çikolataları ben mari usulü eritin ve krema ile karıştırın 1 su bardağı çikolatalı bisküvi kırıntılarının içine dökün ve karıştırın Kapağını kapatıp sertleşene değin buzdolabında bekletin

Karışımdan bir fare için bir büyük yemek kaşığı kadar alıp yuvarlayın oysa farenin burun bölümünü daha ince şekillendirerek, fare şeklini almasını sağlayın

Her fare, gözler için draje şekerleri, kulaklar için badem dilimlerini ve kuyruk için bir meyan şekerini kullanın Yerlerine yerleştirin


Doğum Günü Pastası Tarifi

Doğum Günü Pastası İçin Malzemeler:

Araç Gereç Listesi

1 Kakaolu Pasta Keki

1 Sade Pasta Keki

Kreması İçin:

2 Su B Süt

6 Çorba Kaşığı Toz Şeker

2 Çorba K Un

1 Pk Vanilya

1 Yumurta Sarısı

2 Çorba K Köpürtülmüş Şanti

3 Muz

Islatmak İçin:

Yarım Ananas

2 çorba kaşığı toz şeker

1 Akarsu B Su

Üzeri İçin:

1 Pk Toz Şanti



Doğum Günü Pastası Yapılışı:

Tencereye sütü döküyoruz Üstüne şekeri, unu, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave edip koyulaşana değin karıştırıyoruz Soğuyan muhallebinin içerisine köpürtülmüş şantiyi koyup çırpıyoruz

Üzeri İçin: Şantiyi karıştırma kabına alıyoruz Üstüne sütü döküp mikserle çırpıyoruz

Islatmak İçin: Rondonun içerisine ananası, şekeri ve suyu koyup çırpıyoruz Sade ve kakolu keki üs üste koyup şeritler halinde kesiyoruz Sonra kekleri ayırıp şeritlerin bir kısmı sade bir kısmı kakaolu olacak şekilde ayarlıyoruz

Kekleri kelepçeli kek kalıbının içerisine alıyoruz Üzerini ananaslı su ile ıslatıyoruz Üstüne hazırlamış olduğumuz kremayı sürüyoruz Muzları da dilim dilim kesip kremanın üstüne yerleştiriyoruz Kakaolu ve sade kekleri tekrar şeritler haline kesiyoruz Kakaolu ve sade olacak şekilde ast yanlamasına koyuyoruz Kremanın üzerine koyup yeniden ananaslı su ile ıslatıyoruz Üstüne krema sürüyoruz Muz dilimlerini de yerleştiriyoruz Son katını da aynı dama olacak şekilde ayarlıyoruz Tekrar ananaslı su ile ıslatıp kremasını sürüyoruz 3 kat olacak şekilde ayarlıyoruz Üzerine kremasını sürüp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz Buzdolabından çıkartıp üstüne şantisini sürüyoruz Kalıptan çıkartıp çikolata parçacıkları ile üzerini süslüyoruz *
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt