Son günlerde en çok aranan tarifler arasında listenin başında mahal alan yoğurt tatlısını porsiyonluk bir biçimde hazırlamak velev misiniz? Bunun için fırın güveçlerini kullanabilirsiniz. Güveçte yapacağınız yoğurt tatlısı adeta dışarıdan alınmış üzere olacak. Önünüzde güveç yoğurt tatlısının pratik tanımı:
Porsiyonluk güveçlerde ekseriyetle ana yemekler pişirilir. Ama bu tanımımız bir tatlı. Hem şerbet hem de kekle buluşan irmik sayesinde çok seveceğiniz bu tatlı vazgeçilmeziniz olacak. Üstelik yapılışı çok kolay ve pratik olduğu için de sıkışık vakitlerde derhal başvurulacaklar listenizin baş sıralarında taraf alacak. Her meskende bulunan standart gereçler dışında farklı bir materyal gerekmeden kolaylıkla yapılan yoğurt tatlısının tadına doyum olmayacak. Evet güveçte yoğurt tatlısı olur mu?
GÜVEÇTE YOĞURT TATLISI TANIMI:
GEREÇLER
Keki için;
3 adet yumurta
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
2,5 çay bardağı irmik
1 çay bardağı likit yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 dilim limon
YAPILIŞI
Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Tencereye şeker ve suyu karıştırın. Kaynayan şerbete 1 dilim limonu ekleyin.
Akabinde şeker ve yumurtaları bir kasede köpük köpük olana kadar çırpın.
Kalan gereçleri de ekledikten sonra güveç kaselerinin içerisine hazırladığınız kek karışımını dökün.
Kaselerin kırılmaması için fırın tepsisine yerleştirin. F160 noktalık fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Daha sonra pişen kekin üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbet çektikten sonra antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.