Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Türlü

Güveçte Türlü
0
113

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Güveçte Türlü Tarifi İçin Malzemeler

*200 gram kuşbaşı et
*1 tane soğan
*Yarım kilo taze fasulye
*3 tane orta boy patates
*1 tane kapya biber
*2 tane domates
*1 tane patlıcan
*1 tane kabak
*1 tane havuç
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı tereyağı

Güveçte Türlü Tarifi Yapılışı İlk olarak kuşbaşı et haşlamaya koyulur Etimiz haşlanırken biz malzemeleri hazırlayalım Fasulyeler kırılır, patatesler, patlıcan, kabak, havuç hepsi doğranır ve geniş bi kaba alınır baharat ve tuz eklenip karıştırılır Güveciniz varsa güvece yoksa normal bir tencereye de olur sıvı yağ alınır, yemeklik doğradığımız soğanlar kavrulur, soğanlar kavrulunca haşladığımız et süzülüp eklenir ve soğanla kavrulur Ben domates kullandım dilerseniz salçada koyabilirsiniz etten sonra salçanız ya da rendelediğiniz domates koyulur Geniş bir kapta karıştırdığımız sebzeler güvece eklenir, haşladığınız etteki su güvece eklenir En üstede tereyağı konur (fazla su koymayın sebzelerde suyunu verecektir) Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirilir kaynayınca kısık ateşte 1 saat pişirilir Afiyet şifa olsun
 
858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt