
Güveçte Soslu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tepeleme kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam acı kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 baş ufak soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı tepeleme salça
- 1,5 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- Biraz tereyağ
- Bir miktar kaşar
Güveçte Soslu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce uygun bir kaba kıymayı ve diğer bütün malzemeleri alıp hepsi birbirine iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
- Sonra minik minik toplar haline getiriyoruz. (orta büyüklükte misket şeklini veriyoruz) buzdolabında biraz beklese çok iyi olur fakat süreniz yoksa hemende yapabilirsiniz.
- Şekil verdiğiniz köfteleri güveç kaplarına eşit miktarda yerleştiriyoruz.
- Kapya ve yeşil biberi jülyen (uzun çubuk) doğrayıp görseldeki gibi köftelerin üzerlerine yerleştiriyoruz.
- Tereyağından parçalar koparıp yine kaplara eşit şekilde koyuyoruz.
- Şimdi sosu yapalım. Bütün malzemeleri küçük bir kapta karıştırıp güveç kaplarına eşit miktarda paylaştırıyoruz.
- Kapların üzerini yağlı kağıtla kapatıyoruzki ilk başta suyunu hemen çekip yanmasın.
- Kapları tele dizip önceden ısıtılmış 200° fırına itiyoruz.
- 15 dakika o şekilde piştikten sonra üzerlerini açıp geri fırına itiyoruz.
- Köfteler pişerken kaşarları rendeleyelim hazırda beklesin.
- Köfteleri arada bir kontrol edin en son pişmesine yakın aşağı yukarı 35 dakika sonra kaşarlarıda eşit miktarda paylaştırıp fırına geri itin.
- Kaşarlar eriyip üstleri kızardığında fırından alabilirsiniz.
- Güveçten çıkarmadan aynı şekilde sıcak servis edin. Afiyet olsun????.