
Güveçte Soslu Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köfte Materyalleri
- 250 gram köftelik kıyma
- 2 çay bardağı galeta unu
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- Kuru nane
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ
- 3 adet büyük domates
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- Kekik
- Tuz
- Tereyağı
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Soslu Köfte Tanımı Yapılışı
- Köfte materyallerini yoğurma kabına alalım. Birbirini alıncaya kadar uygunca yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
- Köfteyi buzdolabında yarım saat kadar dinlendirelim. Kızgın yağda gerili önlü kızartalım ve güveç kaplarına eşit formda paylaştıralım.
- Domatesin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım ve küçük bir tencereye alalım tereyağını da ek edelim.
- Kızartma yağından 1-2 kaşık da sosun içine koyalım domatesleri biraz pişirelim.
- Salça, sarımsak, tuz ve kekiği de ek edelim. Domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Bunları da köftelerin üzerine eşit biçimde ek edelim.
- 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de serpelim.
- Üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırına verip pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Afiyetler olsun.