Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Sebzeli Tavuk

Güveçte Sebzeli Tavuk
0
82

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
guvecte-sebzeli-tavuk.jpg

Güveçte Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler

  • 2 orta uzunluk patates
  • 3 orta uzunluk yeşil biber
  • 1 büyük patlıcan (isteğe bağlı)
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Salçayı açmak için sıcak su
  • 200 gr kaşar peynir rendelenmiş
  • 1 adet büyük domates (büyük degilse 2 adet )
  • Tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Güveçte Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Benim çocuklarım patlıcan sevmediği için kullanmadım fakat siz seviyorsanız kullanabilirsiniz daha hoş olur????????????.
  2. Patatesleri, patlıcanları ,biberleri yıkayıp soyuyoruz( patlıcanlar alacalı soyulacak).
  3. Soyduktan sonra bütün zerzevatları küp küp orta uzunlukta doğruyoruz tekrar yıkayıp kurulayıp tuzluyoruz.
  4. Kızartma tenceremize sıvı yağı alıyoruz ,bu sırada tavuk göğsünü güzelce yıkayıp küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz .
  5. Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz .
  6. Üzerine tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz, şayet tam pişmişse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
  7. Yağ yeterlice ısınınca patatesleri atıp kızartıyoruz .
  8. Sonra biberleri en son patlıcanları kızartıp bir kapta hepsini uygunca karıştırıyoruz ve küçük porsiyonluk güveçlere paylaştırıyoruz.
  9. Tavuklarımızı da ekleyip salçalı suyumuzu yapıp her birine paylaştırıp domateslerin kabuğunu soyup minik minik doğrayıp üzerlerine ek edip fırına gönderiyoruz.
  10. 15 dakika pişip sonra üzerine kasar ekleyip kızarana kadar pişirip servis ediyoruz afiyet olsun????????????.
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt