
Güveçte Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Gereçler
- 2 orta uzunluk patates
- 3 orta uzunluk yeşil biber
- 1 büyük patlıcan (isteğe bağlı)
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı salça
- Salçayı açmak için sıcak su
- 200 gr kaşar peynir rendelenmiş
- 1 adet büyük domates (büyük degilse 2 adet )
- Tuz
- Sıvı yağ
Güveçte Sebzeli Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Benim çocuklarım patlıcan sevmediği için kullanmadım fakat siz seviyorsanız kullanabilirsiniz daha hoş olur????????????.
- Patatesleri, patlıcanları ,biberleri yıkayıp soyuyoruz( patlıcanlar alacalı soyulacak).
- Soyduktan sonra bütün zerzevatları küp küp orta uzunlukta doğruyoruz tekrar yıkayıp kurulayıp tuzluyoruz.
- Kızartma tenceremize sıvı yağı alıyoruz ,bu sırada tavuk göğsünü güzelce yıkayıp küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz .
- Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz .
- Üzerine tuzumuzu ek edip karıştırıyoruz, şayet tam pişmişse biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Yağ yeterlice ısınınca patatesleri atıp kızartıyoruz .
- Sonra biberleri en son patlıcanları kızartıp bir kapta hepsini uygunca karıştırıyoruz ve küçük porsiyonluk güveçlere paylaştırıyoruz.
- Tavuklarımızı da ekleyip salçalı suyumuzu yapıp her birine paylaştırıp domateslerin kabuğunu soyup minik minik doğrayıp üzerlerine ek edip fırına gönderiyoruz.
- 15 dakika pişip sonra üzerine kasar ekleyip kızarana kadar pişirip servis ediyoruz afiyet olsun????????????.