bilgisayarci
FD Üye
Güveçte Porsiyonluk Kuşbaşılı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kimyon
- Tereyağı
- Sıvı yağ
- Porsiyon başına yumurta
Güveçte Porsiyonluk Kuşbaşılı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce eti düdüklüye birazcık suyla birlikte koyup güzel pişirelim.
- Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanı kavuralım.
- Yağla birlikte ince doğranmış havucu ilave edip kavuralım.
- Salçaları ilave edip kavuralım.
- Ardından pırasayı ilave edelim.
- Düdüklüde pişmiş olan eti ilave edip güzel kavuralım.
- Düdüklüde etin kalan suyundan pırasaya birazcık koyup tekrar kavuralım.
- Baharatlarını ilave edelim ve güveçlere pay edelim.
- Üzerine yumurta kırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında yumurtalar pişene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.