Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Patlıcan Tava

Güveçte Patlıcan Tava
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
guvecte-patlican-tava.jpg

Güveçte Patlıcan Tava Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo patlıcan
  • Yarım kilo kuzu sırt yemeklik doğranacak. Kemikli kemiksiz sizin tercihiniz. Ben kemiğini sıyırttım. Güvecin tabanına kemikleri ve eti dizdim.
  • 3 büyük uzunluk domates
  • 1 kuru soğan
  • 1 büyük baş sarımsak
  • Yeşil ve kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber
En üste koymak için ;
  • 50 gram margarin

Güveçte Patlıcan Tava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanları kemerli soyalım.
  2. Küp küp doğrayıp su dolu kaba koyalım.
  3. İçine bir tutam tuz atıp bekletelim. Acılığını alsın.
  4. Sarımsak biber ve domatesler büyükçe doğranır.
  5. Sos; bir kasede salçalar baharatlar ve biraz sıvı yağ eklenip karıştırılır.
  6. Güvece, etler ve kemik en alta konulur.
  7. Soğan ve patlıcanlar eklenir.
  8. Sarımsaklar serpiştirilir.
  9. Domates eklenir. Biber dizilir.
  10. Üzerine sos gezdirilir.
  11. En üste biraz margarin bırakınız. Lezzet verir.
  12. Üzerini folyo ile kapatalım.
  13. Folyoda delikler açalım.
  14. Fırının en alt basamağında pişirelim.
  15. Fırını 250 derecede ısıtalım. 250 derecede 1 saat 15 dk. Pişirelim.
  16. Müddeti dolunca etleri denetim edelim. Lokum kıvamında pişmiş demektir.Servise hazır. Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt