Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Patates Püreli İstiridye Mantarı

Güveçte Patates Püreli İstiridye Mantarı

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
guvecte-patates-pureli-istiridye-mantari.jpg

Güveçte Patates Püreli İstiridye Mantarı Tanımı İçin Malzemeler


Patates püresi için;
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
  • Tuz ve karabiber
Mantar sote için ;
  • 300 gram istiridye mantarı( bu tanımı öbür mantar tipi için de kullanabilirsiniz)
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet küçük soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, pulbiber,kekik
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar

Güveçte Patates Püreli İstiridye Mantarı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. 300 gram istiridye mantarını yıkayıp doğruyoruz.
  2. Kırmızı biber, yeşil biber ve soğanı doğruyoruz.
  3. Sıvı yağ koyduğumuz tavaya evvel mantarı koyup yağda kavuruyoruz.
  4. Mantarımız suyunu salmaya yakın sotelediğimiz gereçleri ekliyoruz.
  5. Baharatlarımızı ekliyoruz,tavaya kapağı kapatıp kısık ateşte 20 dk pişmeye bırakıyoruz.
  6. Patates püresi için patatesleri 15 dk haşlıyoruz.
  7. Sırasıyla süt tereyağı ve kaşarı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Güvece evvel patates püresini üstüne pişen istiridye mantarını ve en son kaşar ekliyip 180 derece fırına sürüyoruz.
  9. Kaşar eriyince yemeğiniz hazır afiyet olsun ❤️.
Güveçte Patates Püreli İstiridye Mantarı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Güveçte İstiridye Mantarı Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo istiridye mantarı (Benim bu görselimde gördüğünüz 300 g)1-2 yemek kaşığı zeytin yağı1 yemek kaşığı tereyağıKaşar rendesiTuzKarabiber Güveçte İstiridye Mantarı Tanımı Yapılışı İstiridye mantarlarını yıkayın, süzün ve havlu vb...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Patates Rulosunda İstiridye Mantarı Tanımı İçin Malzemeler  3 adet patates1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri1 tutam maydanoz2 adet yumurta1 çay kaşığı tuzKarabiber1 adet yağlı kağıt (Olmazsa olmaz) iç harç gereçleri; Yarım kilo istirdye mantarı1 yeşil bir1 adet kırmız biberTuzPul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Patates Püresi Eşliğinde İstiridye Mantarı Tanımı İçin Gereçler 500 gram mantar1 kırmızı soğan yemeklik doğranmış1 tatlı kaşığı ballı hardal1 çay kaşığı karabiber1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber tercihe bağlı2 diş doğranmış sarımsak1 çay kaşığı limon kabuğuTuzZeytinyağı Patates püresi için 4-5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Patates Çanağında İstiridye Tanımı İçin Malzemeler 3 adet orta uzunluk patates1 adet kapya biber1 adet sivri biberYarım kilo istiridye mantarıTuz, pul biber ,karabiber (1 er çay kaşığı isteye nazaran artırılabilir)İnce kıyılmış bir tutam maydanoz1 yemek kaşığı dolusu tereyağıKaşar peynir rendesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
İstiridye Mantarlı Sarımsaklı Kekikli Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler 3 tane büyük patatesYarım su bardağı sütTuz İstiridye mantar için 500 gram istiridye mantarZeytinyağıKarabiberKekikKırmızı toz biberTuz Tereyağı sosu için 3 yemek kaşığı tereyağı (dolu dolu)1 diş sarımsak1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
240
858,505Konular
982,653Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt