
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet patates
- Yarım kilo dana kuşbaşı
- 7 adet biber
- 2 3 domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 4 yemek kaşığı süt
- Dilediğiniz baharatlar ve tuz
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Etlerimi 1 saat kaynattım yeterlice pişti.
- Farklı bir tavaya biber ve soğanı doğrayıp kavuralım.
- Akabinde domatesleri ekleyelim.
- Domatesler yumuşayınca salçayı ve baharatları ekleyip güzelce pişirelim.
- Etleri kaynattığımız suyu da ekleyelim suyunu çekene kadar kaynasın.
- Patatesleri kaynatalım sonra püre haline getirelim.
- 3 4 yemek kaşığı süt ekleyelim ve güvece alalım.
- Pişen et sotemizi güzelce yaydığımız patates püresinin üzerine dökelim.
- 10 dakika evvelce ısıttığımız fırına atalım ve afiyet olsun ????.