Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Lahana Sarması

Güveçte Lahana Sarması
0
38

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
guvecte-lahana-sarmasi.jpg

Güveçte Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler


İç harcı için
  • 3 orta boy soğan
  • 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 kase pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çeşitli baharatlar (karabiber kimyon yedi türlü pul biber)
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Orta boy sarmalık haşlanmış lahana
Pişirirken üzerine
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı sumak veya bir yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 su bardağı su
  • 1 kaşık tekrar tereyağı

Güveçte Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Selamünaleyküm bir sarma tarifi ile sizlerleyim ancak bu sarmanın lezzeti güveçte pişirmek ten geçiyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim hazırlamaya başlayalım.
  1. Öncelikle tuzlu suda lahanalarımızı keserek sarmalık şeklinde suda haşlıyoruz.
  2. Hazır olup kenarı aldıktan sonra soğanlarımızı küçük küçük yemeklik doğrayalım.
  3. Diğer malzemeleri içine ilave edip karıştıralım bir su bardağı suyumuzu ekleyelim ve sulu bir iç harcı olsun çünkü pirinç suyu çekecektir lezzeti de beraberinde suyuyla sarmaların içine girecektir.
  4. Suyu bırakmadığınız takdirde sarma işlerimiz kuru kalabilir istediğimiz lezzeti yakalayamaya biliriz.
  5. Lahanaların içini iç harcımızı bırakıp sarma şeklinde saralım.
  6. Güvecin altına lahananın damar kısımlarını keserek yerleştirelim.
  7. Üzerine sarmalarımızı dizelim bittikten sonra sarma işlemimiz ayrı bir tavada tereyağını salçayı nar ekşisini veya sumağı ve tuzu ekleyelim.
  8. Bu karışımlı sıcak suyu güveçteki sarmanın üzerine ekleyelim.
  9. Üzerine sağ bilecek durumda fincan tabakları da olabilir tabak yerleştirelim.
  10. En küçük ateşe bırakalım kısık ateşte 1 saat bir buçuk saat arası kontrollü bir şekilde pişirelim. Tadına gerçekten doyamadığınız bu güveç sarmasını yapmanızı öneririm deneyeceklere şimdiden afiyet olsun allah’a emanet olun.
Güveçte Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt