iltasyazilim
FD Üye
Güvecte Kumpir Tarifi İçin Malzemeler
*56 adet patates
*50 gram tereyağı
*Kasar peyniri
*Tuz
*Karabiber
*Yeşil zeytin
*Mısır
Rus salatası için;
*2 adet patates
*1 su bardağı bezelye (Konserve)
*1 çay bardağı havuç (ufak doğranmış konserve)
*2 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı mayonez (calve)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ufak doğranmış kornişon
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Güvecte Kumpir Tarifi Yapılışı
1
*Patateslerimizi haşlayalım ve rus salatası için kullanacağımız 2 patatesi ezilmeyeceği için erken alalım tencereden
*Patatesler haşlanırken rus salatamızı hazırlayalım
*Ayırdığımız 2 patatesi küp küp doğrayalım ve diğer malzemeler ile bir kapta karıştıralım
*Rus salatamızı hazırladıktan sonra haşlanmaya bıraktığımızı diğer patateslerin suyunu süzüp ezelim
*Ezerken tereyağı, kaşar peyniri ve baharatlarımızı ekleyelim
*Elde ettiğimiz patates ezmesini 2 güvece paylaştıralım
*Güveçlerin içine bastıralım ki diğer malzemelerimizi ekleyebilelim
*Bu süreç de kumpirimiz soğuyor ve ben genel de 15 dakika fırına veriyorum
*Yaklaşık 100 dereceye ayarlarsanız fırını, yeterli olacaktır
*Fırından güveçlerimizi çıkarıp üzerine rus salatamızı, mısır ve yeşil zeytin de ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz
*56 adet patates
*50 gram tereyağı
*Kasar peyniri
*Tuz
*Karabiber
*Yeşil zeytin
*Mısır
Rus salatası için;
*2 adet patates
*1 su bardağı bezelye (Konserve)
*1 çay bardağı havuç (ufak doğranmış konserve)
*2 su bardağı yoğurt
*2 yemek kaşığı mayonez (calve)
*1 tatlı kaşığı tuz
*Ufak doğranmış kornişon
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Güvecte Kumpir Tarifi Yapılışı
1
*Patateslerimizi haşlayalım ve rus salatası için kullanacağımız 2 patatesi ezilmeyeceği için erken alalım tencereden
*Patatesler haşlanırken rus salatamızı hazırlayalım
*Ayırdığımız 2 patatesi küp küp doğrayalım ve diğer malzemeler ile bir kapta karıştıralım
*Rus salatamızı hazırladıktan sonra haşlanmaya bıraktığımızı diğer patateslerin suyunu süzüp ezelim
*Ezerken tereyağı, kaşar peyniri ve baharatlarımızı ekleyelim
*Elde ettiğimiz patates ezmesini 2 güvece paylaştıralım
*Güveçlerin içine bastıralım ki diğer malzemelerimizi ekleyebilelim
*Bu süreç de kumpirimiz soğuyor ve ben genel de 15 dakika fırına veriyorum
*Yaklaşık 100 dereceye ayarlarsanız fırını, yeterli olacaktır
*Fırından güveçlerimizi çıkarıp üzerine rus salatamızı, mısır ve yeşil zeytin de ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz