
Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram tavuk fileto
- 400 gram mantar
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 adet kapat biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 125 gram kaşar peyniri
- 3-4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı
- Yağımızı tencereye alıp eridikten sonra soğanı ekleyip birkaç cins karıştıralım ve sarımsak rendesini ekleyelim.
- Küp küp doğradığımız tavuklarımızı ekleyelim biraz kavuralım.
- Biraz kavrulduktan sonra julyen doğradığımız mantarlarımızı ekleyip biraz da böyle kavuralım.
- Daha sonra biberleride ek edelim akabinde salçamızı bir çay bardağı sıcak su ekleyip sulandırılım yemeğimizi.
- Daha sonra içine baharatlarıda ekledikten sonraki bir kaç kere karıştıralım.
- Güveçlerimizin içine zeytin çiğidi büyüklüğünde tereyağ parçaları koyup yemeğimizi güveçlerimize paylaştıralım.
- Üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun.