Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk
0
100

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
guvecte-kasarli-mantarli-tavuk.jpg

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram tavuk fileto
  • 400 gram mantar
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 adet kapat biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 125 gram kaşar peyniri
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Güveçte Kaşarlı Mantarlı Tavuk Tanımı Yapılışı

  1. Yağımızı tencereye alıp eridikten sonra soğanı ekleyip birkaç cins karıştıralım ve sarımsak rendesini ekleyelim.
  2. Küp küp doğradığımız tavuklarımızı ekleyelim biraz kavuralım.
  3. Biraz kavrulduktan sonra julyen doğradığımız mantarlarımızı ekleyip biraz da böyle kavuralım.
  4. Daha sonra biberleride ek edelim akabinde salçamızı bir çay bardağı sıcak su ekleyip sulandırılım yemeğimizi.
  5. Daha sonra içine baharatlarıda ekledikten sonraki bir kaç kere karıştıralım.
  6. Güveçlerimizin içine zeytin çiğidi büyüklüğünde tereyağ parçaları koyup yemeğimizi güveçlerimize paylaştıralım.
  7. Üzerine rendelediğimiz kaşarı ekleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt