Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Kaşarlı Kuşbaşı Et

Güveçte Kaşarlı Kuşbaşı Et
0
57

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
guvecte-kasarli-kusbasi-et.jpg

Güveçte Kaşarlı Kuşbaşı Et Tanımı İçin Gereçler

  • 400 gram kuşbaşı dana eti( kuzu etide olabilir)
  • 1 kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 3 adet domates
  • 4-5 adet mantar (benim yoktu kullanmadım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz karabiber pul biber
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • Kaşar peyniri

Güveçte Kaşarlı Kuşbaşı Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Etlerimizi doğrayıp yıkayıp düdüklü tenceremize alalım.
  2. Etler suyunu salıp tekrar çekene kadar karıştırarak kavuralım. Üzerine sıcak su ek ederek 25 dakika kadar eti haşlayalım (Eğer kuzu eti kullanacaksanız haşlamaya gerek yok)
  3. Haşlanan etimizi tencereye alalım. Tuz atıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile güzelce kavuralım. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip biraz daha kavuralım. Akabinde biberi ve şayet kullanacaksanız mantarı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. 1 yemek kaşığı salçayıda ekleyelim. Pulbiber ve karabiberimizi atalım. Minik minik doğranmış domatesi de ekleyip yarım su bardağı sıcak su ek ederek pişmeye bırakıyoruz.
  5. Pişen etimizi güvece boşaltalım. Üzerine kaşar peyniri rendeleyip serpelim.
  6. 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar bekletelim. Sıcak sıcak servis edelim. Şahane bir ana yemek deneyecek herkese afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt