
Güveçte Etli Türlü Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 400 -500 gram kuşbaşı et
- 1 tane orta boy soğan
- 4-5 tane arpacık soğan
- 1 tane orta boy patlıcan
- 1 tane orta boy kabak
- 1 tane orta boy patates
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane domates
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam zerdeçal
- Toz kırmızı biber
- 1r tutam kimyon
- 1-2 yemek kaşığı kadar salça
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Güveçte Etli Türlü Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Güveç kabımızı ocağın altını açıp üstüne koyuyoruz. Biraz ısınmasını bekleyin. Isınınca etlerinizi atın kendi suyunu çekmesini bekleyin.
- Sıvı yağ ekleyip soğanınızı ekleyin. Kavurun biraz sonra sırası ile patates kabak patlıcan havuç ve biberleri üst üste koyun.
- Üzerine salçayı 1 su bardağı su ile açın ekleyin. Baharatları ekleyin en üzerine tereyağı parçaları ekleyip kapağını kapayıp pişirin.
- 30 dakika sonra sebzeleri yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
- Suyunu arada bakın duruma göre biraz daha ekleyebilirsiniz damak zevkinize. Afiyet olsun.