Güveçte Et Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram et
- 1 adet orta uzunluk patates
- 4 yemek kaşığı domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1.5 su bardağı kaşar peynir rendesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kekik
Güveçte Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle eti küp küp doğrayıp içerisine kekik, pul biber, tuz ve zeytinyağını ekleyip 1 saat buldolabında bekletiyoruz.
- Sonra patatesleri görseldeki üzere küp küp doğuyoruz ve kızartıyoruz.
- Daha sonra patatesleri farklı bir kaba alıp etleri kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulan ete tuzunu, küp küp doğranmış soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra domatesi de ekleyip altını kapatıyoruz.
- Güvecimize evvel tabanına yarım yemek kaşığı tereyağı üzerine etleri, onun üzerine de patatesleri diziyoruz. Benim tanımıma nazaran 4 adet güveç çıktı.
- Daha sonra kaşar peyniri de en üstüne dizdikten sonra 230 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun
.