Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Et

Güveçte Et
0
35

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Güveçte Et Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram et
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1.5 su bardağı kaşar peynir rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kekik

Güveçte Et Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle eti küp küp doğrayıp içerisine kekik, pul biber, tuz ve zeytinyağını ekleyip 1 saat buldolabında bekletiyoruz.
  2. Sonra patatesleri görseldeki üzere küp küp doğuyoruz ve kızartıyoruz.
  3. Daha sonra patatesleri farklı bir kaba alıp etleri kavurmaya başlıyoruz.
  4. Kavrulan ete tuzunu, küp küp doğranmış soğanları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Daha sonra domatesi de ekleyip altını kapatıyoruz.
  6. Güvecimize evvel tabanına yarım yemek kaşığı tereyağı üzerine etleri, onun üzerine de patatesleri diziyoruz. Benim tanımıma nazaran 4 adet güveç çıktı.
  7. Daha sonra kaşar peyniri de en üstüne dizdikten sonra 230 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun :).
Güveçte Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt