Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Et Yemeği (Odun Fırınında Pişti)

Güveçte Et Yemeği (Odun Fırınında Pişti)
0
113

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Güveçte Et Yemeği (Odun Fırınında Pişti) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr kırmızı et
  • 1 adet büyük uzunluk kurusoğan
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet sivri biber yahut çarlistonbiber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 isim orta uzunluk domates
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tane karabiber yahut tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 2-3 adet defne yaprağı

Güveçte Et Yemeği (Odun Fırınında Pişti) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğan, patatesler ve biberler kuşbaşından irice doğranır karıştırma kabına alınır.
  2. Üzerine kuşbaşı doğranmış et ve sarımsaklar konur.
  3. Ayrı bir kapta sıvı yağ, tereyağ, salça ve baharatlar üzerine 1 su bardağı sıcak su da konularak sos haline getirilir ve et üzerine ek edilerek düzgünce karıştırılır.
  4. Karıştırılan tüm gereçler güveç içerisine alınır.
  5. Üzerine defne yaprakları, yuvarlak kesilmiş domatesler döşenerek ağzı folyo ile kapatılır.
  6. Odun fırınında yaklaşık 3-4 saat pişirilir. Afiyet olsun.
Güveçte Et Yemeği (Odun Fırınında Pişti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Odun Fırınında Zeytinli Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 kg yeşil zeytin tatlandırılmış6 orta boy kuru soğan1 tatlı kaşığı karışık salça1 çay kaşığından az karabiber1 çay bardağı zeytinyağı veya ayçiçek yağıYarım demet maydanoz Odun Fırınında Zeytinli Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Güveçte Lokum Et Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo bütün dana eti Dana etinin sosu için: Yarım çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt3 diş ince doğranmış sarımsak1 adet orta uzunluk soğanın suyu1 çay kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı kekikYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Güveçte Et Yemeği Tarifi İçin Malzemeler Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et1 adet soğan3 yemek kaşığı sıvı yağTuz4 yemek kaşığı domates sosu (eğer yoksa 2 adet domates doğrayabilirsiniz)1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberYarım tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kekik1 adet kırmızı kapya biber1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı İçin Materyaller 3 adet patatesYarım kilo dana kuşbaşı7 adet biber2 3 domates1 adet soğan1 yemek kaşığı salça3 4 yemek kaşığı sütDilediğiniz baharatlar ve tuz Güveçte Patates Püreli Et Sote Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Etlerimi 1 saat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Güveçte Et Tanımı İçin Malzemeler 400 gram et1 adet orta uzunluk patates4 yemek kaşığı domates sosu1 yemek kaşığı domates ve biber salçası1 adet orta uzunluk soğan1.5 su bardağı kaşar peynir rendesiYarım çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağı2 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kekik1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt