
Güveçte Domatesli Kaşarlı Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe nazaran maydanoz (ben katmadım)
- Köfteyi kızartmak için 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 domates
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı köri
- Çok az kimyon (küçük bir tutam)
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 su bardağı su (kıvamına göre)
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Güveçte Domatesli Kaşarlı Köfte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak köfte için kıymaya soğan rendelenir, üzerine galeta unu ve tüm baharatlar eklenir.
- Maydanoz eklerseniz ince ince kıyıp ekleyebilirsiniz ben tercih etmedim.
- Köfteler küçük küçük yuvarlanır tavada çevrilerek kızartılır ve çıkartılır.
- Sosu başka bir kapta da pişirebilirsiniz ben köfteleri çıkardıktan sonra sosu tıpkı tavada pişirdim yağını süzmeden. (ayrı kapta yaparsanız sosa yaklaşık 1 yemek kaşığı yağ ekleyebilirsiniz. )
- Daha sonra domateslerin kabukları soyulur ve rendelenir.
- Tavaya alınan domates sosuna 1 diş sarımsak rendelenir baharatları salçası konulup pişmeye bırakılır (sosa kıvamına nazaran biraz su ekleyebilirsiniz).
- Yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra porsiyonluk güveçlere, sos dağıtılır eşit bir formda.
- Köfteler üzerine dizilir.
- Üzerine rendelenmiş kaşar serpilir.
- Fırı tepsisine konur ve tepsi tabanına 1 su bardağı su koyulur.
- Fırında yaklaşık 20 dk üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirilir.
