Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçte Beşamel Soslu Et

Hoş geldin! cevitamini tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Güveçte Beşamel Soslu Et
0
62

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
guvecte-besamel-soslu-et.jpg

Güveçte Beşamel Soslu Et Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo dana eti
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet ortaboy havuç
  • 1 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet büyük uzunluk domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 su bardağı su
Beşamel sos için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Güveçte Beşamel Soslu Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Düdüklüye sıvı yağı koy etleri rengi değişene kadar yağda çevirin.
  2. Üstüne soğan ve biberleri ekleyin.
  3. Soğanlar pembeleşince domatesi ekleyin, domates suyunu çekince 2 su bardağı su koyun.
  4. Düdüklünün kapağını kapatın 40 dk pişirin.
  5. Sonra kapağını açın etler piştiyse (değişiklik gösterebilir ete göre) içine patates, havuç, tuz ekle pişmesine yakın pul biber ve kekiği ekleyin.
  6. Pişen eti güveç kaplara paylaştırın.
  7. Bir tavaya sıvı yağ koyun, üstüne unu koyun.
  8. Kokusu çıkana kadar karıştırın.
  9. Üstüne sütünü ekleyin, topaklanmasın diye daima karıştırarak kıvamı verin.
  10. Pişen sosu güveçteki etlerin üstüne paylaştırın.
  11. 180derece ısıtılmış fırında 20 dk pişirin, üstüne kaşar ekleyip 5-10dk daha pişirin. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt