Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveçli Yahni Kebabı

Güveçli Yahni Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEME ve HAZIRLANIŞI:

Bu yemek için, kuzu veya koyun eti butundan 1 kilo 250 gram kadar alınır, küçük küçük kuşbaşı doğranır 23 orta boy havuç ayıklanıp, halka halka doğranır 250 gram arpacık soğan, kabukları çıkarılmamış, 56 diş sarmısak, Î0 gram veya 1 paket yeni bahar, yeteri kadar tuz, bir toprak güveç tenceresine konur

Etin üzerine çıkacak biçimde bol su eklenir Tencerenin kapağı kapatılarak hamurla sıvanıp, bir küçük delik bırakılır Tencere fırında 25 saat kadar bırakılarak etin pişmesi sağlanır Et fırından alındıktan sonra, servis yapılacak tabaklara, yarımşar kebapçı pidesi doğranır

Tenceredeki etin suyu süzülür ve bununla pideler ısıtılıp yumuşatılır Pidelerin üstlerine de tenceredeki etler ve havuçlardan münasip miktarla konulur Bunların üstüne de yanmış tereyağı (veya margarin) gezdirilir
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt