iltasyazilim
FD Üye
MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Bu yemek için, kuzu veya koyun eti butundan 1 kilo 250 gram kadar alınır, küçük küçük kuşbaşı doğranır 23 orta boy havuç ayıklanıp, halka halka doğranır 250 gram arpacık soğan, kabukları çıkarılmamış, 56 diş sarmısak, Î0 gram veya 1 paket yeni bahar, yeteri kadar tuz, bir toprak güveç tenceresine konur
Etin üzerine çıkacak biçimde bol su eklenir Tencerenin kapağı kapatılarak hamurla sıvanıp, bir küçük delik bırakılır Tencere fırında 25 saat kadar bırakılarak etin pişmesi sağlanır Et fırından alındıktan sonra, servis yapılacak tabaklara, yarımşar kebapçı pidesi doğranır
Tenceredeki etin suyu süzülür ve bununla pideler ısıtılıp yumuşatılır Pidelerin üstlerine de tenceredeki etler ve havuçlardan münasip miktarla konulur Bunların üstüne de yanmış tereyağı (veya margarin) gezdirilir
Bu yemek için, kuzu veya koyun eti butundan 1 kilo 250 gram kadar alınır, küçük küçük kuşbaşı doğranır 23 orta boy havuç ayıklanıp, halka halka doğranır 250 gram arpacık soğan, kabukları çıkarılmamış, 56 diş sarmısak, Î0 gram veya 1 paket yeni bahar, yeteri kadar tuz, bir toprak güveç tenceresine konur
Etin üzerine çıkacak biçimde bol su eklenir Tencerenin kapağı kapatılarak hamurla sıvanıp, bir küçük delik bırakılır Tencere fırında 25 saat kadar bırakılarak etin pişmesi sağlanır Et fırından alındıktan sonra, servis yapılacak tabaklara, yarımşar kebapçı pidesi doğranır
Tenceredeki etin suyu süzülür ve bununla pideler ısıtılıp yumuşatılır Pidelerin üstlerine de tenceredeki etler ve havuçlardan münasip miktarla konulur Bunların üstüne de yanmış tereyağı (veya margarin) gezdirilir