elektronikci
FD Üye

Güveç Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tavuk
- 1 adet soğan
- 3-4 adet sivri biber
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1-2 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ (su isteğe bağlı)
Güveç Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları zebra desenli soyuyoruz soyduğumuz patlıcanları yıkayınız.
- Kabaklarımızı küp küp orta boy doğrayınız.
- 1 adet kuru doğanımızı büyük boy olarak küp şeklinde doğrayınız.
- Sivri biberleri büyük boy olarak keselim.
- Patatesi soyduktan sonra küp küp büyük şekilde doğrayınız.
- 250 gram tavuk göğsünü küp küp doğrayınız.
- Yarım su bardağı yağı güvece dökünüz soğan ve tavuk göğsünü 2 dakika kadar kavurunuz.
- Kavurduktan sonra doğradığımı malzemeleri ekleyelim.
- Ekledikten sonra tuzunu ve baharatını ekleyip su miktarını koyunuz.Şimdiden afiyet olsun ????.