Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveç Tarifi

Güveç Tarifi
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
guvec-tarifi.jpg

Güveç Tanımı İçin Gereçler

  • 1 kilo yamula patlıcanı
  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça +yarım kaşık
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Toz biber
  • 4 su bardağı sıcak su

Güveç Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel patlıcanlarımızı küp küp doğruyoruz,patlıcanların acısı çıkması için tuzlu suda bekletiyoruz .
  2. Akabinde uygun bir tencerenin içine tereyağını ve zeytinyağını koyalım .
  3. Üstüne etimizi koyalım ve rengi dönene kadar kavuralım.
  4. Kavurduktan sonra soğanlarımızı yemeklik doğrayalım ve kavuralım.
  5. Akabinde suda beklettiğimiz patlıcanlarımızı koyalım ve biraz kavuralım.
  6. Kavurduktan sonra domates ,biber, baharat ve salçamızı koyalım ve birazda hafif üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  7. Sonra tenceremizin kapağını kapatalım ve denetimli bir biçimde pişirelim.
  8. Piştikten sonra sıcak sıcak servis edebiliriz.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,717Mesajlar
33,056Kullanıcılar
forumdas1Son üye
Üst Alt