Güveç Şefika’nın Speciali Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo et
- 1 fincan zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 7-8 adet mantar
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- Biberiye
- Kimyon
- Kekik
Güveç Şefika’nın Speciali Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yağlar ve baharatlarımız ile birlikte etlerimizi 5-7 dk yüksek ateşte sonra kısık ateşte yarım saat pişiriyoruz.
- Etler az pişmiş hale geldikten sonra arpacık soğanı, sarımsağı ve biberlerimizi ekliyoruz.
- Biraz kavrulduktan sonra mantarlarımızı ekliyoruz ve 7-8 dk daha kavuruyoruz.
- 1 paket kremamızı ve tuzumuzu ekleyip 1-2 dk sonra ocağımızı kapatıyoruz.
- Etlerimizi güveçlerimize paylaştırıp, fırın tepsisine diziyoruz.
- Üzerlerine kaşar peyniri koyuyoruz.
- Fırın tepsisine 2 parmak kaynar suyumuzu ekleyip, evvelden ısıttığımız 180 derece fırınımıza atıyoruz.
- Üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.