Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği

Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
guvec-kaplarda-porsiyonluk-misir-ekmegi.jpg

Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tanımı İçin Materyaller

  • 6 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmasın
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2.su bardağı sıcağa yakın su (un markasına nazaran değişebilir)

Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tanımı Yapılışı

  1. Evvel fırınınızı 180 derece ayarlayarak açalım ısınsın.
  2. Mısır ekmeğimiz için su hariç bütün gereçleri ekleyelim karıştıralım azar azar suyumuzu ekleyerek yoğuralım.
  3. 2 dakika kadar güzelce homojen olana kadar kurabiye hamurundan daha yumuşak bir hamur elde edilir
  4. Yağladığımız güveç kaplara portakal büyüklüğü kadar bezeler alınıp üzerleri düzeltilir ve çizikler atılır
  5. Üzerine hafif un serpilir.
  6. Fırın ızgarasının üzerine güveç kaplarını yerleştirelim.
  7. Evvelce ısıttığımız fırına verelim üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 40 dk kadar (herkesin fırını farklılık gösterebilir ).
  8. Pişen ekmeklerimizi güveçlerden çıkaralım kağıt havlu üzerine alalım buharlanma olmaması için mısır ekmeğimiz hazır.
Not. Su ölçüsü değişebilir her mısır unu farklıdır ben hiç markette alma un ile yapmadım.

Olağan tepside de pişirilebilir.

Afiyetolsun.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt