
Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tanımı İçin Materyaller
- 6 su bardağı mısır unu
- Yarım su bardağı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmasın
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.su bardağı sıcağa yakın su (un markasına nazaran değişebilir)
Güveç Kaplarda Porsiyonluk Mısır Ekmeği Tanımı Yapılışı
- Evvel fırınınızı 180 derece ayarlayarak açalım ısınsın.
- Mısır ekmeğimiz için su hariç bütün gereçleri ekleyelim karıştıralım azar azar suyumuzu ekleyerek yoğuralım.
- 2 dakika kadar güzelce homojen olana kadar kurabiye hamurundan daha yumuşak bir hamur elde edilir
- Yağladığımız güveç kaplara portakal büyüklüğü kadar bezeler alınıp üzerleri düzeltilir ve çizikler atılır
- Üzerine hafif un serpilir.
- Fırın ızgarasının üzerine güveç kaplarını yerleştirelim.
- Evvelce ısıttığımız fırına verelim üzerleri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 40 dk kadar (herkesin fırını farklılık gösterebilir ).
- Pişen ekmeklerimizi güveçlerden çıkaralım kağıt havlu üzerine alalım buharlanma olmaması için mısır ekmeğimiz hazır.
Olağan tepside de pişirilebilir.
Afiyetolsun.