iltasyazilim
FD Üye
Gürcü Lokumu (Cevizli Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet ekmeklik hamur (ya*da kendiniz de mayalı hamur yoğurabilirsiniz, ben fırından aldım)
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı kıyılmış ceviz
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*1 çorba kaşığı tuz
Gürcü Lokumu (Cevizli Ekmek) Tarifi Yapılışı Tüm hamur açılır Bol bir şekilde yağlanır Ceviz, yenibahar, tuz karışımı serpilir rulo şeklinde sarılır, üç parmak eninde kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir, tepsi mayası ılık ortamda sağlanır, üzeri yağlanır, 180200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir
*4 adet ekmeklik hamur (ya*da kendiniz de mayalı hamur yoğurabilirsiniz, ben fırından aldım)
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı kıyılmış ceviz
*1 tatlı kaşığı yenibahar
*1 çorba kaşığı tuz
Gürcü Lokumu (Cevizli Ekmek) Tarifi Yapılışı Tüm hamur açılır Bol bir şekilde yağlanır Ceviz, yenibahar, tuz karışımı serpilir rulo şeklinde sarılır, üç parmak eninde kesilir, yağlanmış tepsiye dizilir, tepsi mayası ılık ortamda sağlanır, üzeri yağlanır, 180200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.