Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Guney Afrika Yemek Kulturu

Hoş geldin! rozenna11 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Guney Afrika Yemek Kulturu
0
155

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Guney Afrika Yemek Kulturu
Guney Afrika Yemekleri
Guney Afrika Yemek Kulturleri




Kuzeydeki Transval ve ozerk cumhuriyetlerde bu farklılık daha da carpıcıdır Orneğin, kırsal kesimlerdeki ciftliklerde ve kucuk yerleşim alanlarında rastlayacağınız kahvaltıyı Johannesburg ve Pretoria gibi buyuk şehirlerde bulamazsınız Buna karşılık Cape Town'da gelenek ve alışkanlıkların etkisi ile tamamen farklı bir kahvaltı ve oğle yemeği ile karşılaşırsınız Kırsal alanlarda kahvaltı cok besleyicidir Genelde tahıl ezmesi, mısır veya yulaf corbası yenir Tahıl ezmesi bir yemek ceşididir Mısır, tuz ve su karışımı kaynatılıp ezilerek hazırlanır Şehirlerde ise tahıl gevreği yenip, portakal suyu, cay veya kahve icilir Şehirlerde, kadının calışma hayatından dolayı oğle yemeği hafiftir Kırsal bolgelerde ise kuvvetli bir oğle yemeği yenir Esas olarak bu yemek sebze ve et icermektedir Şehirlerde en onemli oğun akşam yemeğidir Akşam yemeği doğrudan bir et yemeği ile başlar Et ile birlikte en az iki ceşit sebze yenir Bu sebzeler genellikle soğan ve patatesle birlikte, kabak, fasulye, bezelye veya mısır olabilir Daha sonra ise salata ve tatlı yenir

1652 yılında Hollandalılar tarafından Cape Town bolgesinde kurulan Guney Afrika'nın yemeklerinde, Hollanda Mutfağı'nın buyuk etkisi vardır Daha sonra kısa bir donem Fransız Mutfağı bu ulkenin mutfağını buyuk olcude etkilemiş, krem ve koyun eti kullanımı tamamen Fransız etkisi ile bu mutfağa girmiştir Tabii Alman Mutfağı'nın etkisini de unutmamak gerekir Ozellikle tum ulkede yaygın olarak tuketilen Bureversdenilen ve bir ceşit geleneksel yiyecek olan sosis de Almanların bu mutfağa katkısıdır Aynı zamanda İngilizlerden de etkilenmiş olan Guney Afrika Mutfağı'nda Doğu Hint Mutfağı'nın etkisi cok fazladır Malaya'dan getirtilen koleler ciftliklerde işci olarak calışırken eşleri de aşcılık yaparlardı Hindistan'ın ceşitli baharatları bu vesile ile bu mutfağa girmiştir Kısaca Guney Afrika Mutfağı cok fazla yabancı etki almış bir mutfaktır Bu yabancı etki yerli halkın kendi yemekleriyle karışmış ve ortaya cok ceşnili bir mutfak cıkmıştır

Guney Afrika'nın bazı bolgelerinde yapılan bir yemek diğer bir bolgede bulunmayabilir Bolgelerin kendilerine ozgu değişik ozel yemekleri vardır Bunlardan bir tanesi kıyı şeridinde suda yetişen bir cicekten yapılan katır ciceği corbasıdır Zaten bu yorede klasik corba turleri sevilmez Mısırla yapılan Porridgegibi klasik corbalar ic ve kuzey bolgelerde cok sevilerek yenir Ama balık ve deniz urunleri hem kıyı şeridinde hem de ic bolgelerde sevilir ve yenir Guney Afrika dunyanın en bol ve lezzetli deniz urunlerine ve balığına sahip bir ulkedir Halk bunları kendilerine ozgu metotlarla ama Hint baharatları katarak pişirir Pişirme teknikleri olarak en cok ızgara, tencerede pişirme ve fırın kullanılır Mutfakta en cok kullanılan otlar ve baharatlar, kişniş, acı biber, tuz, karabiber, anason, sarımsak ve maydanozdur

Guney Afrikalılar sığır etini kişniş, tuz ve karabiber ile kurutup, ince ince keserek yerler Ayrıca ince kuru sosisleri de cok lezzetlidir Bu kuru eti ve sosisi hem yemek yapımında kullanırlar, hem de her oğunde yiyebilirler

Guney Afrikalılar cok ekmek tuketirler Ekmekleri daha cok siyah ekmektir

Guney Afrikalılar genellikle hafif tatlılar severler Bunlar icinde en unluleri Milk Tartve Dumplingdir Bizdeki burma tatlısına benzeyen ozel bir tatlıları da vardır Ulkede cok ceşitli tropikal meyveler yetiştiği icin halk tatlı yerine genellikle meyveyi tercih eder

Bu zengin ceşnili mutfak genelde, ete, balığa, bakliyata ve sebzeye dayanır En cok kullanılan etler sığır, tavuk, ve domuz etleridir Bu arada bu ilginc ulkenin mutfağında deve kuşuve timsahetleri de ozel gunlerde yenir
 

Similar threads

Afrika Mutfagi,Afrika yemekleri,Afrikada yenen yemekler,Afrika yemek kulturu,Afrika yemek tarifleri,Afrikanın Yemek tarifleri Guney Afrika Cumhuriyeti Turkiye'nin bir bucuk katı buyukluğunde geniş bir ulkedir Bu nedenle de bolgelere gore yeme alışkanlığı değişiklikler gostermektedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Fas Mutfağı genelde ete, balığa ve sebzeye dayanır Et olarak kuzu, koyun, tavuk ve guvercin eti tuketilir Hem Akdeniz hem de Atlantik Okyanusu'na 2000 km kıyısı olan Fas'ta balık ve deniz urunleri de cok değişik şekillerde hazırlanarak tuketilir Tavada, ızgarada, fırında ve tencerede değişik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Almanların Yemek Kulturleri Almanların Yemek Tarzı Alman mutfağı, bolgeden bolgeye farklılık gostermektedir Bavyera ve Suabiya'nın guney bolgeleri buna ornektir Bu bolgelerin mutfak kulturu; Avusturya ve İsvicre'ninkine benzerdir Domuz eti, sığır eti ve kumes hayvanları eti ile yapılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
212
Guney Korenin Unlu Yemekleri Nelerdir Kore Mutfağı komşuları olan Japonya ve Cin'den aldığı yemekleri, aslına uygun olarak hazırlamıştır Bu nedenle kendi oz mutfağı herhangi bir değişikliğe uğramamış, geleneksel yapısını korumuştur Kore Mutfağı onceleri buyuk olcode sebzeye dayanırdı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Guney Korenin Kulturu Hakkında Bilgi Kore, Dunyada devam eden en eski uygarlık lardan biri olup,5000 yılın uzerinde bir tarihe sahiptir Arkeolojik kanıtlar Kore yarım adasına 500000 yıl once yerleşimin olduğunu ileri surmektedir Gunumuzdeki Kuzey ve Guney politika ayrılığı Modern Kore...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt